• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Texa 705R, warto?

AUTO-JOY

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Teresin
Witam
Planuję zacząć karierę z klimatyzacją. Dostałem całkiem dobrą ofertę na Texę 705R. Z tego co czytałem to Texa ma dobre opinie na temat stacji klimatyzacji. Mam od Texy komputer diagnostyczny i też nie narzekam.
Nie znam się zbytnio na sprzętach tego typu i mam dwa pytania:
Czy Texa 705R jest warta swojej ceny, czy może szukać czegoś innego?
Jak spisuję się ta stacja, miał ktoś okazję na niej pracować?

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Dobre to bylo a-clasa
Napisz kolego ile masz kasy to ci powiemy co możesz za to kupić
Bo jeszcze się okaże że ta texa będzie ok

AUTO-JOY

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Teresin
Kasy mam tylę co na Texę :) Czyli około 12tysięcy :)
Z tego co rozmawiałem z kilkoma osobami to nie ma sensu inwestować w droższy sprzęt bo nie wiadomo jak to będzie z czynnikami za 4-5lat.

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
To kup acs 611 będziesz miał automata do którego będą części za parę lat w miarę dobrej cenie a dolozysz z 1500zl
Będziesz zadowolony

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Warto texa 725ic . To jest 710p tuningu na 25lecie intercars. Może jeszcze są... baza na car agri i truck... podgrzewaną butlę ma .

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Polecam 100% Texę 705R.
Pracuję obecnie na 3 stacjach klimatyzacji i Texa 705R sprawuje się najlepiej. Jest bardzo dokładna, i szybsza praca porównując z droższą BB 9000 Multigas.
Robiłem testy porównania i Texa jest dla mnie zdecydowanie lepsza, BB ma 2 lata i są z nią większe problemy awaryjności mimo bardzo małego przebiegu takie jak nieszczelność, uszkodzenie czujnika ciśnienia. A Texa śmiga bez problemu, i dają 2 lata gwarancji przy Fa-Vat (BB daje 1 rok). A to że są ręczne zawory HP i LP to tylko duży + (zaawansowani to wiedzą).

Do góry Bottom