• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

TEXA 780R Bi-GAS

autocomplex1986

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
Witam forumowiczów.
Może temat był już wałkowany, ale nie mogę znaleźć. Chcę kupić stacje klimatyzacji texa 780r bi gas i chciałem zaciągną od was jakiejś opinii na jej temat :) czy ktoś miał z nią styczność lub coś wie na jej temat jak obsługa wady, zalety itp. Pozdrawiam

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Jak każda inna, zależy też na jaką trafisz, wszyscy chwalili boscha a ja trafiłem na wadliwą na szczeście nie mocno, serwis naprawił, musisz dopasowac do swoich potrzeb.

autocomplex1986

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
no domyślam się ze jak trafie na dobrą to będzie śmigała aż miało, a jak się trafi jakiś ulep to non stop serwis ;)
myślałem ze trafi się tutaj jakaś dobra duszyczka co na takiej pracuje i coś podpowie. z tego co mi znajomy mówiłem to jak wezmę texe to rzadziej się robi serwis ( filtry itp. ) w porównaniu do boscha. Czy to prawda ?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Prawda jest taka że musisz co roku czy w tej czy w tej wymienic olej i filtr.

autocomplex1986

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
Polecasz z czystym sumieniem ten sprzęt ?
bo cena nie jest mała, ale mam chrapkę na ten sprzęt
mozesz mi coś wiecej powiedzieć na jej temat. czy tam są oddzielne dwie pompy na stary i nowy czynnik ?
czy wszystko chodzi na jednej i tylko jest czyszczenie układu?
i jaka cene masz u siebie na taka ?

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Zobacz ile czasu potrzeba przy zmianie czynnika z jednego na drugi w texa. Lepiej dwie maszyny bo w sezonie każda zmiana to strata czasu. Jak chcesz na dwa gazy to SUN, ale to dwie maszyny w jednym pudle tzn wszystko podwójne pompy przewody itp... ale nie wiem czy dwa auta naraz robi.

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
no nie do końca, to zależy ile robisz ;) ja wymieniam 3 razy w roku :D
No oczywiście ze zależy ile używasz maszyny, mowi się ze raz w roku to taka norma, ale jak czesto plukasz uklad po plukaniu czy tez plukasz czynnikiem to i jasna sprawa ze i czesciej niz 3 razy nawet, zalezy kto ile robi, ja mam dwie maszyny i serwis robię na jesień jak jest luźniej z klimą.

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Płukanie układu czynnikiem jest działaniem bezsensownym, to wymysł producentów stacji klimatyzacji żeby pokazać czego to stacje nie robią.

imocik

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
jeżeli robisz autobusy to musisz kupić wersję bus a jeżeli nie robisz to można kupić dwie serii 7xx lub jedną 780 :)
nie polecaj 780-ki texy. kupilem to ścierwo i mam kłopoty

Polecam, serwisuje je również, posiada jedną sprężarkę i jedną pompę próżniową a dwie osobne butle.
ja kupiłem texe 780-kę i byla to najgłupsza decyzja w moim życiu. stopniowo przybywa starego czynnika w nowym a serwis powiedział wpierw że mam nie certyfikowany analizator (ultima), a później powiedzieli, że maszyna w porządku tylko ja zaciągnąłem zmieszany gaz. inwestycja ogromnego ryzyka, zalecana klauzula zobowiązująca sprzedawcę do pokrycia kosztów związanych z wymieszaniem gazów. analizator z odczytem cyfrowym konieczny !!!

jeżeli robisz autobusy to musisz kupić wersję bus a jeżeli nie robisz to można kupić dwie serii 7xx lub jedną 780 :)
nie polecaj texy 780r !!! kupilem i mam problem

Ostatnia edycja:

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
ja pracuje na texa 670 r już 5 lat jestem zadowolony i polecam teraz kupuje texe 760r touch która robi pojazdy elektryczne

Do góry Bottom