Policz sobie nawet na początek swiftec chociaż do rozpoznawania map, ecm, winols, szkolenia, kiedy mu się to zwróci? To są już dziesiątki tyś. zł jak nie setki.... Kilka lat pracy zanim pierwsze auto wypuści. Nie mówiąc o tym, że ucząc się szybko zniechęci do siebie klientów
Niekumaci się poddają , inni idą dalej, nadchodzi czas na legal, reklama i do przodu. Tak mi się wydaje ...

Zbędne , wystarczy że tak jak już dziś robi np. Audi . Ich stacje ASO mają bezpośrednie połączenie z werkiem . pracownik stacji wtyknie sobie i samo leci .Chodzi mi o to, że stacje diagnostyczne musiałby mieć elektroników-specjalistów na etacie to niemal każdej marki i tone sprzętu za grube PLNy.
Dalej twierdzę, że jeżeli ktoś prowadzi warsztat czy inne usługi np elektronikę to nie ma szans żeby zostać dobrym tunerem. Z braku czasu. Sam coś tam dłubię, dpfy, egry, mapy znajomym ale jak przyjeżdża klient to moda wysyłam tym, którzy robią to od rana do nocy - i tylko to. Ja robię diagnostykę, logi. Bo później przyjeżdża auto i takie kwiatki jak na foto. A moda robił właściciel firmy z dużym stażem, znanej w branży, mający kilkanaście jak nie kilkadziesiąt warsztatów pod sobą![]()
Chyba większość zaczyna od piratów i klonów . Niekumaci się poddają , inni idą dalej, nadchodzi czas na legal, reklama i do przodu. Tak mi się wydaje ...

oddać do elektronika.
Wiesz zawsze można dojść do pewnego stopnia umiejętności i przerzucić się tylko na to. Ja chciałem być bardziej kompleksowy, na brak roboty w mechanice nie narzekam, ale lubię wiele rzeczy sam. Jak ktoś przyjeżdża i podejrzewam sterownik to po co mam go odsyłać do innego warsztatu, tracę klienta i pieniążki, a w końcu człowiek to ogarnął to i ja dam radę. Początki nie są najgorsze na 4 stery na ramie jeden zepsułem dając źle zasilanie, ale to wszystko są ECU do testów i dopóki nie będzie pewności, to nie będę robił tego zarobkowo, a ten uszkodzony pewnie będę starał się ratować jak ogarnę jak. Kiedyś był pierwszy klient, pierwsza kapitalka silnika, pierwszy fejs i parametry, wszystko kiedyś było początkiem a dzisiaj się z tego śmieje.
Otóż to, nie mam dwóch lewych rąk żeby usiąść i płakać bo nie dam sobie rady. Reklama? Mam stolik z rozebranymi sterownikami a klienci już się pytają, czy im też ogarnę moc itd![]()
Właśnie pisze o tym, że warto wejść w elektronikę, w mody, dpfy, egry, klapy, naprawy/wymiany sterowników. Ale nie nastawiaj się, że będziesz pliki robił - nie ma to sensu po prostu. Zainwestujesz kupę kasy a i tak będziesz pliki wysyłał. To tak jak z wtryskami - diagnozujesz, wyciągasz ale nie kupujesz stołu za bańkę. Jak poważnie myślisz o biznesie zadzwoń, 690313980, postaram się rozjaśnić Ci umysł 
co trzeba kupić ,żeby to zrobić ?
akcja - jednorazowa
nie zamierzam się w tym kierunku doktoryzować
mam zasadę - robię to co mogę ogarnąć w swoim warsztacie
nie chcę świecić za kogoś oczami