• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota Corolla verso 2.0 d4d błąd P1226

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Witam Kolegów. Mam problem z toyota 2.0 d4d 2005r , auto przyjechało do mnie na lince nie odpalalo, zaczolem od filtra paliwa i okazało się że filtr rozpadal się w środku i cały syf szedł dalej. W pierwszej kolejności wymieniłem pompę wysokiego ciśnienia , auto zapalalo ale nadal nie było dobrze, więc dałem wtryski do sprawdzenia. Okazało się że też są uszkodzone. Złożyłem wszystko do kupy auto pali jeździ jest ok . ale jak ruszam z miejsca bez dodawania gazu a obroty spadają poniżej 700 obrotów to zapala się kontrolka awarii silnika i auto wchodzi w tryb awaryjny. dziękuję bardzo za wszystkie informacje.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Wyczyść cały układ paliwowy ze zbiornikiem włacznie.Posprawdzaj czy czasem się nie zapowietrza,nieszczelnosci.
p1226 = wyciek w układzie paliwowym, nie zgadza się komp. bilans paliwa
a to oznacza lejące wtryski, zacięty/uszkodzony zawór przelewowy we wtryskiwaczach, wyciek fizyczny paliwa

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
670
Miasto
WLKP
Pewnie wtryski zle zrobione masz.

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Dodam że za zaworki w pompie wymienione a powietrza nie widać w przewodach. Rano odpala bez problemu, w trasie jedzie 140-160 km , nic się nie dzieje. Moje podejrzenie ze może pompa wtyskowa przy małych obrotach jest mało wydajna.

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Może tak być, podłącz kompa i zobacz w parametrach do ilu spada to ciśnienie.

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Narazie oddałem klijetowi żeby pojezdzil. A gdyby był filtr znowu zabrudzony to nie chodzil by na wysokich obrotach.

Do góry Bottom