• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota t25 2.0 benzyna

guziec69

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam problem z Toyota jak w tytule, efekt jest taki że Toyota podczas jazdy sama gaśnie, zachowuje się tak jak by ją odcięło nie reaguje na gaz. Po zatrzymaniu samochód odpala i gaśnie tak jakby trzymał go immobiliser, błąd jaki jest to sonda. Po jakimś czasie samochód zapali przejedzie parę metrów i to samo się dzieje, czujnik wału nowy. Miał ktoś podobny problem?

guziec69

Początkujący
Punktów
0
tak :)

podłącz to pod komputer
sprawdź błędy
przyjrzyj się innym parametrom i wartościom
Wbijał błąd 3 cylindra (samochód chodził równo) podmienilem cewkę z 2 na 3 cylinder wbijało drugi cylinder. Kupiłem nową i aktualnie samochód nie gaśnie, możliwe aby cewka całkowice wyłączyła samochód?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
Wbijał błąd 3 cylindra (samochód chodził równo) podmienilem cewkę z 2 na 3 cylinder wbijało drugi cylinder. Kupiłem nową i aktualnie samochód nie gaśnie, możliwe aby cewka całkowice wyłączyła samochód?

pomyśl: wymieniłeś cewkę i auto "sie naprawiło". co to może być... :)

guziec69

Początkujący
Punktów
0
pomyśl: wymieniłeś cewkę i auto "sie naprawiło". co to może być... :)
Miałem na myśli że pierwszy raz się spotkałem aby cewka całkowicie wyłączała samochód.
Automatyczne połączenie postów:

Miałem na myśli że pierwszy raz się spotkałem aby cewka całkowicie wyłączała samochód.
No i bardzo ci dziękuję że mi pomogłeś

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
Automatyczne połączenie postów:

No i bardzo ci dziękuję że mi pomogłeś

nadrzędnym priorytetem w sterowniku jest... ekologia. dopiero później cała reszta: moc, ekonomia.
więc co najlepiej zrobić jak się coś większego pier##suje? wyłączyć wszystko i nie ma wcale złych spalin :)

Do góry Bottom