• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Traffic 1.6 120km - Opinie o silniku

bibson410

Początkujący
Punktów
0
Dzień dobry,

Interesuje mnie ocena tego silnika, będę pod koniec tygodnia kupował Traffica z 2015 roku.

Auto ma 200 tysięcy najechane, na co zwrócić uwagę?

Auto blacharski wygląda perfekcyjnie bo jest sprowadzone z Danii.

Ktoś mi doradzi, doradzi?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Jak będziesz woził lekkie rzeczy to ok jak ciężkie to dopłać do 2.0 dci - ja tak zrobiłem .

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
2015r i 200 tys? To będą na pewno hamulce, układ paliwowy i silnik do roboty skoro od 5 lat stoi w szopie nie ruszany :D

bibson410

Początkujący
Punktów
0
Akurat nie ma co się śmiać bo kolega ma go od nowości i wymienia na 2.0 więc przebiegowi to jest pewniak..

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Niestety w okolicy przebiegu 250 tys musisz się liczyć z remontem turbiny i układu paliwowego a jak będziesz miał pecha to z uszczelnieniem silnika .

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Pęknięty blok , tył silnika od skrzyni biegów to typowa bolączka tego motoru. Nie robię tylko traficów a takie przypadki się zdarzyły. Poza wyciekiem oleju nic się nie dzieje. Dwa z 2015 roku kupione jako nowe i problem po 3 mies. wystąpił. Niby uszczelniali wyciek kilka razy aż gwarancja się skończyła. Potem trafił do mnie . Nawet wytargaliśmy silnik bo wyglądało jakby ciekło z górnej miski olejowej. Okazało się ,że na bloku pęknięcie 5cm. Drugi to samo. Potem thalisman był jeszcze z 2017r.- wymieniony silnik na nowy . Trafiki jeżdzą do dzisiaj nie naprawione ( przebieg 300 kkm) .
Także zwróć uwagę na wycieki z tyłu silnika/

Do góry Bottom