• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Traktowanie Praktykanta.

Caremee

Początkujący
Punktów
0
Witam, przychodze z dość nietypową sprawą, uczęszczam na praktyki prywatne jako mechanik samochodowy, od początku jesteśmy ze znajomym traktowani tam kompletnie bez szacunku, co chwilę słyszę jakieś krytyki, w stronę moją jak i znajomego, często odzywają się do nas w sposób wulgarny, po prostu traktują jak szmaty, padają słowa których wolę nie wypisywac... Czy mogę coś z tym zrobić? To w jaki sposòb jestem traktowany zniecheca mnie aby tam chodzić, co grozi im za takie zachowanie, i w jaki sposób mogę to załagodzic

Caremee

Początkujący
Punktów
0
Jaja masz? To się postaw. Przecież Cie nie zlinczują.
Mam bliskiego znajomego o tych samych zainteresowaniach, to nie raz zostal szarpniety czy rozne takie rzeczy za postawienie sie a wedlug nich "pyskowanie" większość praktykantow boi sie ich, i nikt się nie stawia przeciwko nim.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Mam bliskiego znajomego o tych samych zainteresowaniach, to nie raz zostal szarpniety czy rozne takie rzeczy za postawienie sie a wedlug nich "pyskowanie" większość praktykantow boi sie ich, i nikt się nie stawia przeciwko nim.
Nagrać sytuację i pokazać rodzicom na początek, szef będzie musiał zrobić porządek z tym bo inspekcja pracy napewno się zainteresuje tym

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Szarpać się i prawować szkoda bo to pogorszy stan rzeczy na tym warsztacie i tej atmosfery już nigdy tam nie naprawi a jak tam zostaniesz do końca to i tak będziesz postrzegany jak INNY czlowiek
Kultura jest od ludzi a charakteru nie zmieni więc licz się z tym że jak zaczniesz nagrywać i robić zamieszanie to coś to poprawi?, u takiego durnia zawsze będziesz miał przesrane i tam się już to nie zmieni, poprostu źle trafiłeś nieznając tematu atmosfery jaka tam panuje i to nie twoja wina.
Norbert dobrze Ci pisze.
Też pracowałem w takim środowisku i wiem jak jest ale wiem że też wtedy popełniałem masę błędów i byłem za to tępiony okropnie za co teraz chętnie bym podziękował bo nauczyło mnie to odpowiedzialności i porządnej roboty.

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ja mu w prywatnej też napisałem to samo u mnie jedynym wyjściem było zmiana lokalu charakteru pojeba nie zmienisz

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Przywyknac albo zmienic zawod, wiekszosc mechanikow jest na takim poziomie

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
Zmienić zakład
Automatyczne połączenie postów:

Zmienić zakład

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Niestety ludzi się nie zmieni, za to można zmienić zakład, to najlepsze wyjście.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Młody pewnie zamiast się zająć nauką zawodu podczas praktyk, to pewnie ma przyspawany do łapy telefon i aktywnie uczestniczy w życiu towarzyskim na fejsie...i jak się na niego nie huknie porządnie to by podpierał ścianę...:D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1887
Miasto
Koszęcin
za leba jak mialem praktyki w renault to byl taki jeden kurdupel, nie widac a slychac. Dostal klapsa polecial z placzem do szefa. Jedyne co z tego mialem to dywanik u dyrektora szkoly i swiety spokoj na praktyce. Tylko tak jak pisalem soczysty klaps nie piescia

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Tu jest sedno sprawy. Niestety i pracodawcy i pracownicy są różni. Proponuje zbębnić najwiekszego hojraka na zakładzie po godzinach w ciemnym zaułku i reszta bedzie jadła z ręki. Jak nie masz mocy to wynajem i zrzuta

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Tak się robi z dłużnikami. Np. I ze śmiećmi co nie szanują młodych z reguły. Owszem woodo ten parobek ma rację. Jest sporo młodych co mają gniazdo USB we łbie typu B lub C i non stop jest FB.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Czyli podsumowując:
- iść do mamy i taty na skargę (moja rada)
- zlać największego z prześladowców
- zmienić praktyki

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ojojojoj...panowie kochani ....myślę że nie tędy droga ...a kuźwa wkupne bylo? Oprzyjcie że. Znajomym sprawę o bufet kupcie litra dobrej wòdki popitke strzelcie po karniaku i się dogadajta.. stara szkola mówi że na warsztacie pierwsze co do wódka podstawą była..z tradycją. Się nie zadziera.

(. Kuźwa ....ja na praktyki to tyle piwa i wódki nosiłem że aż plecak mi się porwał) o i palić się jeszcze nauczyłem do tego bo co to za fachowiec bez szluga w zębach):D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ojojojoj...panowie kochani ....myślę że nie tędy droga ...a kuźwa wkupne bylo? Oprzyjcie że. Znajomym sprawę o bufet kupcie litra dobrej wòdki popitke strzelcie po karniaku i się dogadajta.. stara szkola mówi że na warsztacie pierwsze co do wódka podstawą była..z tradycją. Się nie zadziera.

(. Kuźwa ....ja na praktyki to tyle piwa i wódki nosiłem że aż plecak mi się porwał) o i palić się jeszcze nauczyłem do tego bo co to za fachowiec bez szluga w zębach):D
Ja się nauczyłem robić pompki :) pierwszego szluga też zapaliłem

Do góry Bottom