• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Trzymający zacisk audi a5 2012

kamil8372

Początkujący
Punktów
0
Cześć mam problem z trzymaniem zacisku przedniego koła po stronie kierowcy w audi a5 z 2012 roku. Został wymieniony kompletny zacisk, przewód elastyczny oraz pompa hamulcowa. Koło nie trzyma bardzo mocno, po podniesieniu samochodu robi może z pół obrotu jednak przy wyższych prędkościach lub dłuższej trasie mocno się grzeje. Jakiś czas temu problem ten miałem w przednim kole po stronie pasażera , pewnego dnia po prostu ustało i przeszło to na koło po stronie kierowcy. Błędów nie ma żadnych. Wydaje mi się że została pompa ABS na VCDS ciśnienie w układzie hamulcowym pokazuje mi 0.33 bara bez hamowania , może ktoś się orientuje czy jest to poprawna wartość? Liczę na pomoc bo mi już się kończą pomysły :(

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
18
Miasto
Bielsko- Biała
Zacisk przesuwa się luźno na prowadnicach? Czasem są krzywe i po dokręceniu blokują zacisk

kamil8372

Początkujący
Punktów
0
Nie odłączałem węża podciśnienia od serwa ale na czujniku przy serwie mam 0.07 bara, tylko ruszałem przrowdem podciśnieniowym przy wyłączonym silniku i było słychać z niego syczenie przy mocnuejszym odgięciu, czy to normalne?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Nie odłączałem węża podciśnienia od serwa ale na czujniku przy serwie mam 0.07 bara, tylko ruszałem przrowdem podciśnieniowym przy wyłączonym silniku i było słychać z niego syczenie przy mocnuejszym odgięciu, czy to normalne?
normalne.
nawet po zgaszeniu silnika wspomaganie hamulców powinno zadziałać kilka razy. sprawdź samemu: odpal silnik i zgaś po kilku sekundach. teraz naciskaj pedał hamulca. po kilku depnięciach zrobi się twardy.

kamil8372

Początkujący
Punktów
0
No to tak mam, że przez kilka wciśnięć po zgaszeniu silnika wspomaganie działa. Poza tym gdyby serwo naciskało mi na pompę hamulcowa byłbym w stanie odciągnąć pedal hamulca do góry. Czyli co zostaje pompa abs?

Do góry Bottom