• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tworzenie map wtryskowych

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A nic...:D dziś mam pierwszy dzień urlopu... i już k...a od 7 spać nie mogę, a normalnie jak trza do roboty pomykać to bym spał do 10...:p:D a w ogóle to fajnie se tu pociskacie z miejscami zamieszkania...:Dpzdr

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Ja jeszcze 5 godzin i też zaczynam urlop.
dimitriew i karwa się tak lubią :joyful: że sobie pociskają

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
Zacznij może od opanowania diagnostyki bo bez tego i analizy parametrów rzeczywistych pracy osprzętu i silnika nie mam mowy o robieniu map. Jak już będziesz wiedział co z czym się i po co to wtedy jakiś interfejs do zgrania (mpps, galetto, kees itp.) i nauka od edc 15 parę godzin filmów poradników obsługa programów edcsuite na początek potem winols i jak koledzy pisali porównywanie ori softów z gotowymi kupionymi bądź pozyskanymi od innych. Powiem tak w wolnych chwilach jak mam czas próbuję zgłębiać tą wiedzę - ale jeżeli człowiek na co dzień robi coś innego a tym zajmuje się z doskoku to walka z wiatrakami trochę - ale bycie Don Kichotem bywa chwalebne. Życzę powodzenia i dużo samozaparcia i obyś się po pół roku nie zniechęcił bo to proces mocno długotrwały.
Ps. A te cyferki to nic innego jak zadane (teoretyczne) parametry silnika jakie powinien osiągać, dlatego tak ważna jest sztuka analizy tych parametrów. Będziesz umiał interpretować logi to będzie już pół sukcesu.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
A ja powiem tak. To wszystko bzdura co mowią wyżej poprostu nie chca konkurencji. Wcale to nie jest trudne a sprzet stosunkowo jest tani. Kazdy moze zostac tunerem wystarczy troszke przysiasc do tematu pod kątem doboru odpowiedniego gotowego pliku, przyuczenia jak odczytac wsad z ecu. Ale to wszystko znajdziecie na youtube. Wtedy zostaje tylko kupic ze znanego portalu aukcyjnego sprzet o nazwie Galletto 1260. kosztuje nie cale 100zl. Dostajecie baze wsadów na plycie. Soft prowadzi za reke wystarczy zainstalowac i wpiac kabelek do samochodu. Macie tam gotowe bazy wsadow do ecu. Nawet na aukcjach jest to bardzo ladnie rozpisane, są ładne obrazki. Wszystko proste :)
zestawy wygladaja tak
ZAWARTOŚĆ ZESTAWU
  • Interfejs do chiptuningu GALLETTO 1260 PL
  • Adapter VAG 2x2 (OBD1 do OBD2)
  • Potężna baza wsadów (modyfikowanych i oryginalnych) do pobrania z naszego serwera
  • Polska instrukcja oraz dożywotnia pomoc techniczna
  • Darmowe oprogramowanie lub/i wersję demo
  • Dostęp do obszernej bazy programów do diagnostyki LPG na naszej stronie www
  • Paragon lub na życzenie faktura VAT
Powodzenia i owocnej pracy życzę.

P.S
jak juz poupier..... te sterowniki zapraszam postawie na nogi ;) :p

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
mmps 13 jest tańszy idąc tą drogą..... wraz z całą płytą map i demosów.....

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Nwm jak mpps galletto sprawdzony towar

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
wez mpps v16 nawet , ja mam taki + do tego winols i dpf off egr off i koks tym robisz

Do góry Bottom