• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tworzywa Chemoutwardzalne

Józef3ad

Nowy
Punktów
0
Witam potrzebuje pomocy na temat tworzyw chemoutwardzalnych.Czyli co to jest, zastosowanie i właściwości.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Kazda spachlowka uzywana w lakiernictwie podchodzi pod te pytanie.
Duza/lub mniejsza puszka i tubka z utwardzaczem, jak za duzo dasz tego drugiego zrobi sie gorace i szybko zastygnie za nim polozysz.

To samo zywice, ale te juz malo kto stosuje no chyba ze handlarze aut wypelnic ubytki w poszyciu karoseri z uzyciem maty i po wyrownaniu wspomniana wyzej spachlowka - masz jak z fabryki oczywiscie po pomalowaniu.
Mozesz sobie postukac i wyglada ze blachy zdrowe.

Punktów
78
Miasto
Wrocław
Szanowny Kolego,

mogę Tobie coś podesłać - patrz do załączonego pliku.
Mam nadzieję, że poradzisz sobie z rozpakowaniem tego pliku. To są zdjęcia poszczególnych stron książki. Tylko w takiej formie mogę to teraz przesłać, bo przenoszę się na nowy komputer i ani nie mam jeszcze przyłączonego skanera , ani wgranego programu do scalania stron pdf w jeden plik.
Pamiętaj proszę, aby w jakiejś pracy powołać się na źródło, skąd pochodzą informacje - tak być powinno. To są zdjęcia stron z książki o następujących danych. Kazimierz Ziemiański: Zastosowanie tworzyw sztucznych w budowie maszyn. Wybrane zagadnienia; Wrocław, Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, 1995r.
To jest książka dla inżynierów, może więc nie najłatwiejsza. Chodziłem na wykłady do autora tej książki, na temat tworzyw sztucznych i ich zastosowaniu do budowy maszyn. To całkowicie inny materiał jak metal

Serdecznie pozdrawiam
Stefan Myszkowski

Załączniki

• TWORZYWA_SZTUCZNE.ZIP
    3,6 MB · Wyświetleń: 8
Do góry Bottom