• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubytki płynu chłodniczego

gacek22p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Problem dotyczy audi a6 c5 2,4 Lpg ostatnio zaobserwowałem niewielki ubytek płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym. Auto nie kopci, nie przegrzewa się ogrzewanie normalnie działa, poziom oleju nie wzrasta i brak wycieków ( przynajmniej na oko nic nie widać ). Co może być przyczyną.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Przyczyną ubytku płynu może być ubytek płynu:p:D może on coś wie 1 (2).jpg :rolleyes:
Ludzie czy wy się czasem zastanawiacie czy pytanie jaki zadajecie ma sens...:banghead: dorosłe dzieci...:meh:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Idę se w piątek wieczorem chodnikiem i pacze a tu leży se paczka po fajkach- to se ją kopłem, a tam się wysypało 5 i 2 zyle...:D to se poszedłem po 2 browary do monopola- a co...:Dznalezione nie kradzione- widocznie tak mi było zapisane w gwiazdach:rolleyes::D

gacek22p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Nie chodzi o podanie 100% odpowiedzi tylko o na kierowanie na ewentualną usterkę ale widzę że sami mądrale się znaleźli prawie jak większość mechaników którzy odrazu chcą wymieniać pół samochodu.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Do tego służą odpowiednie narzędzia, żeby znaleźć ten wyciek/ubytek i nie wymienić pół samochodu.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Nie chodzi o podanie 100% odpowiedzi tylko o na kierowanie na ewentualną usterkę
Przyczyna ubytku płynu z układu chłodniczego:
  • Nieszczelność przewodów gumowych
  • Nieszczelność nagrzewnicy
  • Nieszczelność chłodnicy
  • Nieszczelność płaszcza wodnego głowicy
  • Króćce reduktora LPG
  • Chłodniczka oleju
  • Połączenia układu chłodzenia
To teraz wytypuj sobie i napraw bo nie widzimy tego auta.

widzę że sami mądrale się znaleźli prawie jak większość mechaników którzy odrazu chcą wymieniać pół samochodu.
Te hamuj piętą koleżko z upośledzeniem umysłowym. Nie każdy mechanik to wymieniacz. Więc się nie frustruj gołodupcu tylko jedź do warsztatu, albo lej skąpigroszu wodę, aż wyciek zatrze ci piec.

Ostatnia edycja:

gacek22p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
A ty koleżko to widzę tylko umiesz wyzwać i skopiować kilka pozycji z neta to może lepiej się nie wypowiadaj i siedź cicho bo widzę że w młodości chyba ciebie molestowano w szkole, jeśli ją skończyłeś w co wątpię.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Chłopie, bo jak ty zadajesz tak infantylne pytania- to reakcja może być tylko taka jak kolegi:bored:
Po co się bierzesz za coś jak jesteś przysłowiową ,,nogą,, manualnie- techniczną- to tego nie zrozumiem:bored: i zamiast sprawdzić to co ci kolega GTA wypisał to się prujesz na forum...:meh:
Tu nie jest przedszkole i nikt ci tu nie będzie pokazywał palcem którą śrubkę masz odkręcić, a którą dokręcić- od tego jest szkoła - do której ci nie było po drodze, a teraz masz ból dupy o to do innych...:shifty:
A jak nie masz pojęcia o podstawowych tematach motoryzacyjnych to jest twój cel życiowy : product-132.jpg może obsługi tego się nauczysz- choć nie wiem czy i to nie za trudne...:meh:

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
w młodości chyba ciebie molestowano w szkole, jeśli ją skończyłeś w co wątpię.
Pare razy zdarzyło się w czasach szkoły, że fajne koleżanki w toalecie zrobiły nie raz przyjemność...
Za to ty pewnie byłeś popychadłem klasowym który strzelał z ucha....
Skoro wątpisz w ukończenie przeze mnie szkoły to popatrz napisałem ci z głowy kilka miejsc gdzie możesz mieć nieszczelność. A ty tępy bez mózgu jesteś za cienki, aby mając dostęp do neta, być w stanie znaleźć choć jedną możliwość.
Tak wiec kończę dyskusję z uwagi na obawę, że chcesz mnie sprowadzić do swojego poziomu a następnie pokonasz doświadczeniem biedny człowieku.

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
ja mialem tak ze byl na poczatku maly ubytek plynu w zbiorniczku,potem wiecej i coraz czesciej musialem dolewac plyn,siadla mi pompa wody.po wymianie wszystko gra:) nie powiedziane ze u ciebie to samo:))ale byc moze:)

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
A może patrzysz pod auto , plamy nie ma to twierdzisz ,że na oko nic nie cieknie ?
Trzeba dokładnie przejrzeć wszystkie połączenia o których wspominali koledzy oraz chłodnice i nogi w kabinie czy nie mokre pod dywanikiem, szukasz miejsc wilgotnych lub zaśniedziałych na biało bądź na kolor twojego płynu.
Jak namierzysz gdzieś mokre to liżesz żeby sprawdzić czy to płyn chłodniczy. Jak będzie słodki to krzyczysz BINGO
Jak nie znajdziesz to zaczynasz podejrzewać uszczelkę i głowicę i się smucisz jadąc do mechanika.

Do góry Bottom