• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ukęcona świeca żarowa

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Jesli narzedzie jest wykonane z odpowiedniego materialu to wczesniej sie stepi niz urwie.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Nie rozumiem,jedno wiertlo do betonu kosztuje 30zl a inne 250 ,jaka jest miedzy nimi roznica?Na wyglad zadna a w jakosci jest taka przepasc,ze to jest nie prawdopodobne,podobnie jest z kluczami do naprawy aut.Tutaj jest podobnie.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
my wyciągamy pourywane dziadostwa tylko na własne warsztatowe potrzeby a jest tego niemało. Sprzęt?? Oko nie zniszczone czytaniem szkolnych lektur, ręka nie przepita libacjami ze znajomymi, dobra wkrętarka, szlifierka do wierteł, latarka, cierpliwość, "babka" i jazda. Wychodzą choć nie ukrywam, że nierzadko jest ciężko;/ Klient płaci za każdą wyciągniętą minimum 200zł a cena rośnie w zależności od ilości rozbierania by się dostać do gada. Zdarza się, że szybciej zwalić silnik ze skrzynią by zrobić dojście. mercedesów nie robimy na warsztacie praktycznie w ogóle więc sporo pracy mamy mniej;]

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Niech mi nikt nie wmawia,ze wiertlo zrobione z odpowiednich materialow,peknie.Predzej sie stepi ale nie peknie,nigdy w zyciu.

A

Anonymous123

Rozrząd idzie i tak nowy
Nowe świece są w tamtych glowicach
Tragedii i rozpaczy w sumie nie ma
Uszczelki głowicy mam za 130zl obie OE

Nie mam ciśnienia płacić 400zl bez gwarancji wyciągnięcia ....od szt.
Tak ,to się mogę sam bawić
Rwij głowicę, robisz dla siebie to chociaz zobaczysz co kryje wnętrze i unikniesz niespodzianki w dalekiej podróży☺

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
no chyba nie chcesz mi powiedzieć, że robisz wiertła drzewienne nie pękające. Wiertła nie pękają gdy użytkowane są jak należy. Każde wiertło można złamać tak samo jak i stępić.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Oczywiscie,ze kazde wiertlo mozna zlamac,tylko roznica miedzy chlamem a wiertlami z prawdziwego zdarzenia jest taka,ze chlam peknie przy mocniejszym docisnieciu,porzadne wiertlo nie,zablokuje wiertarke,czyli stanie sprzet:)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
no to tak. z założenia do takich robót biorę wiertła pamiętające prl;]

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Głowice wyciągnięte
ten cały tesam się przydaje
tylko jak pukasz młotkiem od tyłu świecę ...a, z drugiej strony ją rozwiercisz

resztę można mlekiem zalać i kotu dać

tulejkę zrobiliśmy ze starej świecy i wiercili do końca

co ciekawe wtryski wyszły w rękach .....dzisiaj przyszły ze sprawdzenia
z ciekawości posłałem , bo na balansie cylindrów 4 miał pod górkę
a, z ich elaboratu jest ok

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Kilku milimetrowe wiertła nawet z czystego diamentu hlasną i o tym wiedzą producenci. Reszta tej gadki to picuś glancuś rewerynduś dupuś.

Do góry Bottom