• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uniwersalny interfejs diagnostyczny

dawcio13

Początkujący
Punktów
0
Mam ELM 327 zakupiony na allegro ale odczytuje samochody od 2004r. Chciałbym kupić kabel do odczytu błędu i ich kasowania,tak od 95r.
Co możecie polecić?

dawcio13

Początkujący
Punktów
0
Możesz wysłać jakiś link do AUTOCOM, tak żeby odczytywał wszystkie samochody od lat 90-tych do dziś.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
To jest nie tak że to urządzenie w praktyce warsztatowej jest bezużyteczne i nie zrobi połowy rzeczy które niby ma zrobić.Dwa to uniwersalny interfejs który robi wszystkie auta nie istnieje.Ją mam delphi i launcha i kilka innych drobnych zabawek i to jest ciągle kropla w morzu potrzeb.Jeśli chcesz robić tylko popularne europejczyki to bez zastanowienia bierz autocoma

dawcio13

Początkujący
Punktów
0
Możesz dać mi link do takiego AUTOCOMA ?
I od którego roku odczytuje pojazdy?

Ostatnia edycja:

david22291

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kingston Upon Hull United Kingdom
Linka żadnego w obecnej chwili nie znam.Pełno tego na allegro czy ebay.Wszystkie i tak od jednego skośnookiego wychodzą.Popytaj jeszcze innych kolegów to na pewno Ci polecą jakiegoś sprzedawce.Co do tego od którego roku auta czyta to w teorii wszystko od początku obd a w praktyce to nie wiem bo nigdy nie czytałem niczego starszego jak 2000.Zresztą takie starsze strupki przeważnie mają bardzo ubogą diagnostykę że nie ma tam za bardzo co tym komputerem robić.Poza tym jak ktoś ma jakaś padaczke z 1995 to raczej za diagnostykę chętny płacić nie będzie

david22291

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kingston Upon Hull United Kingdom
Proszę bardzo.Prawie za darmo rozdają.Ja jak swojego kupowałem ze 3 lata temu to trochę więcej trzeba było oddać.Przez te trzy lata nie zauważyłem żeby się pojawił na rynku równie dobry sprzęt za rozsądne pieniądze.
Tak z ciekawości czy polecili by koledzy coś lepszego od ac w możliwych do przełknięcia pieniądzach?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
to właśnie nic innego jak autocom pod inna nazwa.Łączy się z laptopów za pomocą usb i zwykle ma oprogramowanie w zestawie a nawet jeśli nie ma to z łatwością znajdziesz choćby tu na forum

Do góry Bottom