• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uniwersalny tester diagnostyczny dla mechanika

Rafał999

Początkujący
Punktów
2
Miasto
K-lin
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ! !
Zdaje się, że będę wybierał między tymi dwoma testerami :

Czy warto dopłacać do wersji ,Dyno, ?? Czy testery te będą obsługiwały te nowe pojazdy z blokadami ? Liczę się, że trzeba będzie wykupić żetony czy jakieś roczne abonamenty od biedy ? Niestety nie stać mnie na testery za 15-20 k pln i w ostateczności chce mieć możliwość wykupienia dostępu żeby w razie potrzeby cofnąć ręczny w np. rocznym VW itd. Czy te testery się sprawdzą przy moich wymaganiach ?
Pozdrawiam serdecznie !!!!!

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
@Rafal
1. To są chińczyki (na rynek azjatycki/globalny) które taniej kupisz na aliexpres .
2. One by miały doip musisz dokupić osobną "przejściówkę" za 250 zł bo nie widać by była w zestawie .
3. Nie maja europejskiego SGW jak i europejskich kodowań online . W opisach jest błąd to co masz to dodatkowe funkcje online .
4. Nie maja pass-true by rozbić za żetony wiec nie będą obsługiwać pojazdów z blokadami .

One nie spełnią twoich oczekiwań .

Jak już bardzo chcesz chińczyka to musisz szukać minimum Launch x431 Pro 5 SmartLink (muszy być głowica z wyświetlaczem) . Urządzenie jest na strat tanie w zakupie (7000) ale by odpalić pełna funkcjonalność musisz wpakować kupę kasy na dodatkowe abonamenty (pisałem wcześniej) . Wiec wyjdzie cię to samo jak byś kupił w przedstawicielstwie launch polska/europa (nie mylić z pseudo dystrybutorami na allegro) .

Ostatnia edycja:

Rafał999

Początkujący
Punktów
2
Miasto
K-lin
@Rafal
1. To są chińczyki (na rynek azjatycki/globalny) które taniej kupisz na aliexpres .
2. One by miały doip musisz dokupić osobną "przejściówkę" za 250 zł bo nie widać by była w zestawie .
3. Nie maja europejskiego SGW jak i europejskich kodowań online . W opisach jest błąd to co masz to dodatkowe funkcje online .
4. Nie maja pass-true by rozbić za żetony wiec nie będą obsługiwać pojazdów z blokadami .

One nie spełnią twoich oczekiwań .

Jak już bardzo chcesz chińczyka to musisz szukać minimum Launch x431 Pro 5 SmartLink (muszy być głowica z wyświetlaczem) . Urządzenie jest na strat tanie w zakupie (7000) ale by odpalić pełna funkcjonalność musisz wpakować kupę kasy na dodatkowe abonamenty (pisałem wcześniej) . Wiec wyjdzie cię to samo jak byś kupił w przedstawicielstwie launch polska/europa (nie mylić z pseudo dystrybutorami na allegro) .
Dziękuje za odpowiedź, dopytuje tak szczegółowo bo dla mnie to i tak sporo kasy i nie chce wtopić.
Kto jest oficjalnym przedstawicielem Launch na Polske?
LAUNCH
POLSKA Sp. z o.o.
adres:
ul. Ołowiana 12
85-461 Bydgoszcz
kujawsko-pomorskie
To jest to ?
I który produkt z ich palety za min. kase spełni moje oczekiwania?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
To jest centrala ale są firmy które od nich biorą i będziesz miał z 20-30% taniej niż na ich stronie .

Launch x431 euro pro 5 SmartLink

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Witam,
Jestem nowy na forum. Poczytałem trochę tematów, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Mianowicie szukam uniwersalnego testera do różnych marek pojazdów samochodowych ( osobowe i dostawcze, nie ciężarowe ).
Interesują mnie 4 rzeczy - diagnozowanie silnika oraz abs, reset serwisów olejowych, cofanie tłoczków osi tylnej i wypalanie DPF.
Ważne aby tester robił jak najwięcej wozów ( nie miał dużo ,dziur, ) i jak najnowszych, chociaż do 2020 roku..
Do tej pory pracowałem na starym Brain Bee oraz KTS 540, ale ich możliwości skończyły się na 2014-2015 roku +-.
Auto stetety, niestety przyjeżdżają coraz nowsze i brakuje im już ,mocy, :(
Budżet do 5 tyś zł powiedzmy, jest to realne ??
Pozdrawiam forumowiczów !!!!

W cenie do 5000zł to można teraz mieć skaner Kingbolen K10 z Aliexpress.
Podobno to to samo co Lunch.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
@afrikanerhart - Kingbolen to jest okrojony launch w którym brakuje najważniejszych funkcji online na których zależy autorowi postu .
No tak jak nie zauważyłem.
Jak autor chce obsługiwać najnowsze samochody i robić cuda na kiju w nich to na pewno nie za skaner do 5000zł.
Ktoś kto chociaż odrobinkę orientuje się realiach skanerów powinien o tym wiedzieć.
Wchodzimy na poziom minimum 15-20 tysięcy i nie ma co w obłokach bujać.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
188
No tak jak nie zauważyłem.
Jak autor chce obsługiwać najnowsze samochody i robić cuda na kiju w nich to na pewno nie za skaner do 5000zł.
Ktoś kto chociaż odrobinkę orientuje się realiach skanerów powinien o tym wiedzieć.
Wchodzimy na poziom minimum 15-20 tysięcy i nie ma co w obłokach bujać.
Mam ktsa za 20k i nie robi wszystkiego. Co do funkcji online to często gęsto we fiacie ma problem co kolwiek odblokować a najgorsze jest Iveco.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
Fiat a dokładnie grupa FCA to bardzo ciężki zawodnik dlatego ja mam oryginała i mam świat spokój . Do iveco używam luanch'a i nawet sobie radzi .

thekip

SuperMechanior
Punktów
16
Odgrzeje kotleta
Co polecacie
Kingbolen
Xdiag
Xpro5

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
@thekip Polecam : Launch x431 pro3s+ elite . Mam obecnie na testy i ma najlepszy stosunek cena możliwości .

Do góry Bottom