• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Upierdliwe samochody i radosna twórczość ich konstruktorów

tedie65

Początkujący
Punktów
7
Miasto
Poznań
A wymontowanie rozrusznika z Audi a6 2,5 TDI tez katastrofa trzeba rozmontować cały przód alternator i dopiero rozrusznik. A klient na to panie tyle za wyjecie rozrusznika ? przecież to tylko cztery śruby :p
A ja na to pytam skąd wie że tylko cztery śruby od rozrusznika ? Jego odpowiedź bez cenna :) na forum pisało he he he

P

PogotowieSamochodoweUK

Tam akurat 2 stuby na skrzyni wsowka i 13mm kabel glowny. 15 minut, a wychodzi z trudem dolem bez ruszania altka. Ja nigdy nie musialem.... Tak samo jest w 1.9TDI tylko tam zamiast altka klima siedzi. Skrzynie w nich sa te same i rozruszniki tez.
Jak obczaisz raz jak to wyjac pozniej z zamknietymi oczami idzie.

tedie65

Początkujący
Punktów
7
Miasto
Poznań
Ok ale zapomniałem dodać że mowa o automacie tam głowica rozrusznika jest długa i jak go wycofasz ?

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
czujnik roznicy cisnien od dpf'a audi a8 d3 4.2tdi tragedia, a w Q7 z tym samym sercem o niebo lepiej

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ok ale zapomniałem dodać że mowa o automacie tam głowica rozrusznika jest długa i jak go wycofasz ?

w niektoryh przpadkach to jest wlasnie maskara. jak sie uda wcisnac imbusa to mozna lape poduszki wykrecic chociaz ja to zawsze robilem do odkrecenia konwertera i mialem sanki popuszczone juz do wyciagania. ale zgadzam sie masakra jak sie trafi ten z dlugim.

A propo rozruszników to jeszcze Chrysler 300M i pewnie wspomniana już A-klasa też w automacie.

Ostatnia edycja:

wawik96

Początkujący
Punktów
0
To ja dodaje wymianę/wyjecie alternatora w smarcie. Naprawdę tragedia! Montaż jest jeszcze gorszy :-D

wawik96

Początkujący
Punktów
0
a ja akurat mówię tym dwu osobowym z silnikiem z tylu :-D a forfour to podobno ma dużo wspólnego z carismą

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
To ja wam dołożę do listy renault MODUS co wy na to

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Po zdjęciu podszybia jest w miare ale wymiana żarówek :(

monstergarage

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Pieszyce
Dla mnie paranoją jest np. BMW e81 zresztą nie tylko ten model... nie chodzi o naprawy czy wymiany ale o zwykłą obsługę olej O.K. filtr kabinowy O.K. (kilka śrubek) ale żeby wymienić filtr powietrza to jakieś nieporozumienie... trzeba porozbierać wszystkie osłony wraz z podszybiem + demontaż rozpórek kielichów. a przecież to obsługa którą trzeba robić najczęściej w stosunku do innych wymian czy napraw.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
HEM a ja tak sobie myślę może nowy temat UPIERDLIWE SAMOCHODY I TWÓRCZE PODEJŚCIE GAZOWNIKÓW :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
audi Q7 czujniki ciśnienia od DPF krew sie leje i <brzydkie słowa> lecą
BMW bi turbo sanki i wszystko w koło w dól
Coś mi się zdaje że w niemczech pracuja teraz inżynierowie z francji i włoch

*zmiana na słowa niełamiące 1 punktu regulaminu -Marlena.

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
CAM00046.jpg
VW LT 2.5 NAPĘD POMPY WTRYSKOWEJ na odcinku 14 cm brakowało zębów w pasku a silnik pracował normalnie co ciekawe po sprawdzeniu nie był ani o ząbka przestawiony.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
tak sie dzieje w 2.5 jak sie go zostawia juz wiele razy slyszalem od klientow ale tego nie trzeba, lub jak peknie to silnika nie zniszczy itp itd , zawsze go wymieniam :)

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
nowsza a klasa nowa b klasa wymiana swiec ani on spodu ani od gory porazka jeszcze w starszym modelu dalo rade ale w tych awykonalne.

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
W nowszych ladroverach discovery,range rover sporo napraw wiaze sie z oddzieleniem karoseri od ramy. Np wymiana turbo czy tylny pasek rozrzadu.Tak tak oddzieleniem karoseri od ramy.Swego czasu pracowalem w ASO landrovera to co jakis czas takie rzeczy sie zdarzaly.

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
he nie wiem ile to roboty oddzielić mu ramę od karoserii ale fajne rozwiązanie ;0 fajnie wygląda i bez podnośnika Janek nie będzie się zabierał chociaż nie był bym do końca pewny ;p ,,może wytnie sobie w otwór serwisowy w karoserii ''

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Projektuja naćpani .... a jak sie odpina instalacje od nadwozia ?

Do góry Bottom