• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Upierdliwe samochody i radosna twórczość ich konstruktorów

Stryder

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
Chyba nie wszedł, bo jest całkiem sporo samochodów po 2004, w których do wymiany żarówki trzeba ściągnąć co najmniej zderzak. Dobrze że nowe samochody wychodzą już coraz częściej w standardzie z ksenonami lub LED'ami. Te żarówki przynajmniej mają długą żywotność.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Cieszcie się że były żarówki i nienarzekajcie że trzeba zderzak sciagac.
Bo go każdy zdemontuje i wymieni ta żarówkę i po sprawie.
Problemy dopiero się zaczna jak LED i xenon zgaśnie a zgasnie i nie z powodu że się spali tylko z innego.
Dlatego zapewniam kolegę przedmówcę że zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są/były zwykłe żarówki i rozkręcanie pół auta do wymiany dla zwykłego człowieka jak nowatorskie rozwiązania bo we własnym zakresie można sobie za FREE tylko spojrzeć na auto.Nastepnym krokiem jest odstawienie auta do warsztatu.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Też jestem za żarówkami bo ledy wcale nie są tańszym rozwiązaniem

Stryder

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
Niektóre samochody pozwalają samodzielnie wymienić ksenony nawet na podobnej zasadzie co klasyczne żarówki. Dużo zależy od konstrukcji samochodu, ale macie rację, że wszystko powoli zmierza do odwiedzenia warsztatu.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
och nowe lampy ledowe z modułami zasilającymi oraz wentylatorkami do ich chłodzenia. Bezcenna mina właściciela gdy dostaje się tam woda (duża kałuża po ulewie) i lampy gasną. Miałem taki przypadek w grupie vw. Płacz był bo lampy tanie nie były;/

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
och nowe lampy ledowe z modułami zasilającymi oraz wentylatorkami do ich chłodzenia. Bezcenna mina właściciela gdy dostaje się tam woda (duża kałuża po ulewie) i lampy gasną. Miałem taki przypadek w grupie vw. Płacz był bo lampy tanie nie były;/
Jak masz uszkodzoną to chętnie odkupie.
Takie tematy się naprawia...

zev78

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Citroen xsara picasso benzyna chyba 1,6 . Demontaż i montaż przewodów od pompy wspomagania do magla. Bardziej poplątać się ich nie dało. Żeby było bez problemów, to sanki w dół. Zaprojektował to idiota do sześcianu!

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Citroen xsara picasso benzyna chyba 1,6 . Demontaż i montaż przewodów od pompy wspomagania do magla. Bardziej poplątać się ich nie dało. Żeby było bez problemów, to sanki w dół. Zaprojektował to idiota do sześcianu!
Przyznaj się brałeś coś albo jesteś świerzym mechankiem....

zev78

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Może i jestem świerzakiem, ale kolega robi w tym 20 lat i też twierdzi że to ch.....e rozwiązanie.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a powiedz, ile razy w roku wyciągasz magiel?
jak byś chciał mieć wszystko pod nosem to kabina od MAN-a tylko leczy...może lepiej do tej kabiny wszystko przełożyć, będzie wszędzie dostęp.
Weź w Nissanie Pathfinderze V8 wyjmij turbo to przestaniesz narzekać że to ch...owe rozwiązanie.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
miało być upchal... Autokorekta w telefonie :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie ma i nie było takiego modelu... chyba, że jakiś debil swapował sobie dla jaj... najmniejszy silnik w E34 to 4-garowy 1.8 - ale to również było nieporozumienie... ;)
Taa.. Kurde na telefonie pisałem i musiałem się rąbnać. Oczywiście, że chodziło o 1.8 R4. Który zresztą nie jedzie...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Jak jesteśmy przy temacie bmw to pochwalę się uruchomieniem e30 po kilkuletnim postoju :) kumpel co dopiero kupił za 3000 zl

Do góry Bottom