Wymiana alternatora citroen ds3
Wyświetl załącznik 16687
Troszkę odgrzeje kotleta, tak czytam z nudów, zostawię to dla potomnych.
Nie trzeba przodu zwalać.
Zwalasz filtr 20 min, on tylko tak straszy, blacha, dwie obejmy, sondy odpiąć, dwie nakrętki takie dziwne dłuższe 13mm od bloku i won z nim. wychodzi!!!
Klima w dół wisi na przewodach, dwie śruby z przodu 16mm dwie z tyłu, tylko przeszkadza szpilka od bloku, nasadka torx i mamy ch....ja w ręku. Najlepiej wyj....ać sprężarkę ale gaz? chyba że nie ma. A jedną sondę trzeba chyba wykręcić, bo można ułamać.
Nie chcę się chwalić ale o skrzynkę browara, to niecała godzina i jest na stole.
W 1.5h roboty, a można zarobić 4 paczki za utrudnienia.
Już gdzieś pisałem w ciągu 4 miesięcy 5 silników złożyłem i włożyłem. Kolega handluje tak się pier.....lą rekord 60 tysi. km
Tak piszecie o poj....ych konstrukcjach to świece żarowe w tych ku....ach. Nie brać za żadne pieniądze. Po pierwsze dojście

po drugie urywają się, no chyba że klient liczy się na zwalenie czapki, trzeba go uświadomić bo się na minę wpier.....my i będzie awantura.
Z własnej autopsji, urwała mi się po 2 tyś km po mojej wymianie, nie pomogły specjalne smary ch....je dzikie węże. Z jego pięciu autach w trzech silnikach się uj...ły.
Tolerancja między otworem w głowicy, a śr. świecy jest zła, za ciasno, dlatego tak się dzieje, to nie wina gwintu. Rozwiercam minimalnie otwór, poprawiając fabrykę jak mam czapkę na stole. Po mnie nie ma problemów.
A w tej szmacie chyba!!! jak jedna padnie to reszta nie działa, żabojady jeb.....ne.
Jeszcze jest jeden myk z tym silnikiem, dwa razy tak miałem, wszyscy silnik spisują na straty, jak ktoś chce to napiszę na priv w czym jest problem, można fajnie zarobić.