• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Urwana szpilka i zle rozwiercone

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
Jak ja lubie takie tematy ktos uszkodzil chce skleic pytam chce odpowiedzi dostaje b.dobre odpowiedzi w sensie pospawac wymienic glowice ale nie dalej swoje czy kit bedzie najlepszy
Posluchaj madrzejszych i pospawaj lub wymien glowice

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Jak ja lubie takie tematy ktos uszkodzil chce skleic pytam chce odpowiedzi dostaje b.dobre odpowiedzi w sensie pospawac wymienic glowice ale nie dalej swoje czy kit bedzie najlepszy
Posluchaj madrzejszych i pospawaj lub wymien glowice
Tak to jest, w medycynie są znachorzy a w mechanice są tacy jak on

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ale kuźwa jak to można urwać ..nie rozumie toć jak nie idzie dobrowolnie są inne sposoby by odkręcić ciut powietrza ciepłego i puściło by to nie kuźwa rwać na siłę urwać najlepiej i powiedzieć ooo urwała się Sama!!!....
Kupiłeś auto że zdjętym kolektorem i uważasz że silnik dobrze chodzi ??? Woodoo chyba trafił w punkt:)

Aygo585

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Ale kuźwa jak to można urwać ..nie rozumie toć jak nie idzie dobrowolnie są inne sposoby by odkręcić ciut powietrza ciepłego i puściło by to nie kuźwa rwać na siłę urwać najlepiej i powiedzieć ooo urwała się Sama!!!....
Kupiłeś auto że zdjętym kolektorem i uważasz że silnik dobrze chodzi ??? Woodoo chyba trafił w punkt:)
Kupilem auto z zalozonym . 1 raz odpalilem I wszystko smiga nawet spalin nie wypuszczal przez kolektor wydechowy tylko plyn uciekal . Ale silnik pracuje tak jak trzeba wiec zdjolem wszystko I znalazlem taka oto dziure .cala historia

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ło matuchno... Ja nadal jestem za druga głowica ale jeżeli już się bawić w takie coś jak spawanie to raz na samochodzie może i ktoś pospawa oka ale czym dalej w las tym mniej grzybów czyli...spawanie będzie wymagało dalszej obrobki tak jak szlifowanie i być może jeszcze raz spawanie znowu szlifowanie ,czym to zeszlifujesz ? Fleksem i listkiem? O ile jest podejście chyba że pilnikiem.ale trzeba będzie się zrównać z powierzchnią docelową.
Później nawiercane i gwintowanie ..wsadzisz tam nagnesowke? CZy wiertarka ręczna będziesz kręcił? Tu już nie może być fuszery bo jak krzywo wywiercisz tak cała robota idzie się wietrzyć...następnie dorobienie szpilki co by z marchwi nie zrobić i przy dokręcaniu nie urwać bo jeśli tak to jesteśmy w punkcie wyjścia..
Ja tak to widzę .i chciał nie czapa na stół ...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja na początku nie skumałem że ten silnik siedzi w aucie, gdyby stał na zewnątrz to by można było robić cuda wianki ale na aucie to jest gorzej, żadne półśrodki tu nie pomogą bo metal pracuje rozszerza się i kurczy, jeszcze jedno co mi przychodzi do głowy to żeby tam w środek nałożyć coś lepkiego gumowego na przykład dirko albo klej do szyb sika i ten kolektor przykleić a obok orginalnej dziury wywiercić dziurę przez kolektor i nagwintować nową dziurę w głowicy, to jest szlankerstwo i prowizorka ale może się udać :) o ile kształt kolektora na to pozwoli, tylko nie wiem jak zareaguje klej na wysoką temperaturę bo po stronie wydechowej głowica ma piekielną ilość stopni
Kupilem auto z zalozonym . 1 raz odpalilem I wszystko smiga nawet spalin nie wypuszczal przez kolektor wydechowy tylko plyn uciekal . Ale silnik pracuje tak jak trzeba wiec zdjolem wszystko I znalazlem taka oto dziure .cala historia

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Analiza kosztów czy taniej drugą głowicę czy spawanie. Nie wiem czy ktoś się podejmie spawania (samo spawanie w sumie bez problemu) ale potem obróbki tego spawu żeby to miało ręce i nogi. Chyba że dremlem byle jak, trochę pilnikiem, czerwony sylikon i naprzód :D

Do góry Bottom