• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawianie kąta wtrysku na zegar

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Koledzy jako ze ustawiałem zawsze kąt wtrysku na podstawie komputera i przeważnie w VAG to chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych kolegów na kolegi S-LINE jak to ustawić na zegar, tzn w którym miejscu wkręca sie zegar czy miedzy przewodami które idą już na wtryski?? trzeba odkręcić jakiś sróbkę itp. proszę o jak najwiecej informacji bo zawsze jak robiłem rozrząd i było ustawianie na zegar nie chciałem nigdy tego ruszać gdyż nie wiedziałem jak sie do tego zabrać, czy we wszystkich pompach sie wkręca w to samo miejsce itp. wiem że musimy na czujniku znaleźć najwyższe wysuniecie czy cos takie i co potem prosze o jakieś informacjie lub materiały i zdjęcia na ten temat z góry dziekuje wszystkim

S

S-LINE

kurcze kolego jutro postaram sie zrobic jakies zdjecie na przykladach pomp Lucas-a i Boscha... zebys mial jakis punkt odniesienia jak ustawia sie to na zegar...to jest czynnosc ktora wymaga precyzji wiec nie bedziedzmy sie tu spieszyc wiec postaram sie zrobic instrukcje ze zdjeciami dla wszystkich uzytkownikow GWT :)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
ja powiem szczeże nigdy jeszcze na zegar nie robiłem... zawsze na słuch lub oko :D
nigdy nie miałem z tym kłopotów

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Człowiek uczy się cale życie!
S- line, również liczę na lekcję, a śpieszyć się nie musisz ;)

S

S-LINE

ok dzis wam zrobie fotorelacje ustawiania pomp LUCAS-a zaraz wrzuce foto na jakis serwer i wszystko objasnie :)

S

S-LINE

ok mam zdjecia na komputerze teraz niech ktos mi je pomoze na forum umiejscowic :D

szymonfyda113

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Nowy Sącz
tez robie to pierwszy raz ( nie wiem czy dobrze )ale sprobuj tak gdy piszesz wiadomosc w prawym dolnym rogu jest dodaj plik moze w ten sposob sie uda

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Moze moderatorzy pomoga ogarnac te zdjecia :) moderatorzy pomozecie ??

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Można tak wstawić tylko max. 5 zdjęć najlepiej jakiś Imageshack i podlinkować tutaj.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Kolego S-LINE jak tam Praca doktorska na temat ustawiania pomp ?? :D;)

Do góry Bottom