• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawianie kąta wtrysku na zegar

S

S-LINE

dzis postaram sie wrzucic zdjecia na serwer ale nie mam zadnej starej pompy boscha zeby wam zademonstrowac dziala zegara na boschu jutro obiecuje ze bedzie pierwsza czesc czyli pompa Lucasa na forum :)

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
dzisiaj targałem głowice od kangoo 1,9d wolnossący i sie przyjżałem tej pompie u góru była taka jakby zaślepka wykrecana na imbus pewnie do wkręcenia czujnika, a w autodacje wyczytałem że kąt jest podany na naklejce pompy, to była lucasa tylko nie wiem o którą naklejke chodzi bo była jakaś z kodem kreskowym zamazana i nie wiadomo o co tam chodzi, i był też taki plastyk nasunięty na wajche od gazu z wartościami "7,69" czy cos takiego, czy to jest ten wymiar?? w ogóle ustawienie jej to jakieś dziwne jest , bo na kole zębatym jest nakrętka w środku a w koło niej na taki wielki imbus i strzałka.. ehh głowica juz złożona i auto zapalilo i chodzi dobrze ale warto by było na przyszłość znać ustawianie tej pompy. A głowice targałem bo poszła uszczelka po głowicą i ciśnienie leciało w płyn..

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
ktoś moze wie do czego służy przykręcany na pompę taki jakby czujnik z regulacją minimalną , przykręcany jest od góry na pompie wtryskowej na dwie śruby przy starych autach, i co sie tam reguluje tym

S

S-LINE

zdjecia wrzucilem jutro zrobie opis :D a moglbys mi to przedstawic na zdjeciu???

S

S-LINE

na fotosika wrzucilem... mowisz o tym czujniku przykrecanym od gory ktory nachodzi na sterowanie dawka paliwa???

S

S-LINE

moj nick na fotosiku sline-a8

to jest czujnik ktory wysyla dnae do komputera ktory ma regulowac dynamiczny kat wtrysku z tego co sie dowiedzialem od kolegow pompiarzy :D

S

S-LINE

przepraszam za slaba jakosc zdjec ale roilem je telefonem mam nadzieje ze jak jutro zrobie fotorelacje i wszystko wytlumacze na tym przekladzie pompy to komus moze to sie przyda kiedys

S

S-LINE

ale powiedz mi z ciekawosci zdjecia sa w miare zrozumiale???

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
szczerze ... nie analizowalem ich bo dziś alkohalizuję się :p ale wiem że są :) wybacz jutro pomyślę i na pewno opisze co myślę :D

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
a ja do 22 byłem w robocie i wracając z kolega 0.5 litra w 15 min i teraz 3 żubra i juz nie chcę się wypowiadaĆ :p

S

S-LINE

eeee to wy sie starzejecie ja ostatnio z bratem o.7 balantyny w 10 minut zrobilismy i to z przerwa na papierosa :D bo to bylo po zakupie mojego wymarzonego auta ktore niebawem przedstawie:D

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
tak wiem właśnie oglądam to ja złodziej i wiesz co... mam duży telewizor i podwójnie widzę, ..... chyba czas umierać:eek:

Do góry Bottom