• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uwaga! Złodziej...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Pan władza: A dlaczego był podłączony pod siłe?

a bo myśmy chcieli lampki na święta tym zasilić: plus na drucie, a minus z płota brać panie milicjancie

ewentualnie przez transformator zwiększający napięcie 20 krotnie i bez żarówek
po złodzieju tylko kupka popiołu zostanie :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Złodziejstwo było jest i będzie ,na to nie ma siły.u nas w mieście jak wyngiel poszedł w górę to od razu zrobiła się szajka co piwnice obszabrowywali ..,w rządzie tyz kraadnu i jest dobrze .
Bo to Polska... kraina mlekiem i miodem płynąca.
Jak bym ja był prezydentem zamieniłbym wodę w wódkę a papierosy rosły by na drzewach .dozwolony browar w zakładach pracy...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zamieniłbym wodę w wódkę a papierosy rosły by na drzewach .dozwolony browar w zakładach pracy...
Czyli byś zrobił drugą Rosję:) myślę że stamtąd pochodzi wiele naszych cech narodowych, 50 lat okupacji powojennej odcisnęło swój ślad w Polskiej krainie

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Jak bym ja był prezydentem zamieniłbym wodę w wódkę a papierosy rosły by na drzewach .dozwolony browar w zakładach pracy...
Panowie zakładamy partię i ... VICIA NA PREZYDENTA!
tylko jak zmieni wodę w wódkę to czy ryby w Odrze będą pływać w słoikach jako gotowa zagrycha?

lukasz_vip

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Lubliniec
Też zastanawiałem się nad hikvision, ale znajomy który zajmuje się monitoringiem odradził mi je, podobno często tracą łączność ( opcja wifi )
Wybrałem w końcu zintronic, jak masz tam dobry internet to jakoś w okolicy 2.5 k wyszedł mnie zestaw rejestrator, dysk, router i 4 kamery obrotowe. Gdzie byś nie wyjechał masz bieżący podgląd przez telefon, razem z dźwiękiem i jak opłacisz abonament 3$ miesięcznie to jeszcze z detekcja ruchu i fotka na tel. Ja jestem zadowolony z tego zestawu, szczerze polecam
Automatyczne połączenie postów:

A, no i fajny ficzer jeszcze że możesz też przez tą kamerę przemówić tudzież z detekcja ruchu na konkretnej kamerze np włączyć alarm, który naprawdę głośno się drze
Masz kamery na WiFi? Przecież to idzie zagluszyć sprzętem za kilka stówek.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Właśnie robię zaczajke na złodzieja. A serio to czekam na żonę. Dziś mam wolne w D mam klientów i ich auta

Załączniki

• IMG_20230403_132349.jpg
    IMG_20230403_132349.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 20

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
z moich obserwacji to najlepsze by były rozwiązania jakie stosuje straż leśna. Czujka wyłąpująca ruch i nagrywająca. Jak złodziej kamerę widzi to się przygotuje. Jak kamery brak to na spokojnie idzie a tu po cichutku filmik i foteczki. Taka kamera jak pod autem się znajdzie tak by katalizator wyłapać w trakcie kradzieży to nie ma opcji by ryja nie widać było. No nikt się nie wyprze, że pod autem leżał i odpoczywał...Ale to jak na rybach. Trzeba się zaczaić...

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Ja na placu trzymam tylko samochody klientów i kosz na śmieci. Mienie powierzone ubezp. do 500 tyś. W hali warsztatowej, magazynie, alarm z powiadomieniem na tel. i grupa interwencyjna solid

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
z moich obserwacji to najlepsze by były rozwiązania jakie stosuje straż leśna. Czujka wyłąpująca ruch i nagrywająca. Jak złodziej kamerę widzi to się przygotuje. Jak kamery brak to na spokojnie idzie a tu po cichutku filmik i foteczki. Taka kamera jak pod autem się znajdzie tak by katalizator wyłapać w trakcie kradzieży to nie ma opcji by ryja nie widać było. No nikt się nie wyprze, że pod autem leżał i odpoczywał...Ale to jak na rybach. Trzeba się zaczaić...

tylko czy nie lepiej pomontować kamery jako straszak i nie mieć żadnych przygód.\

a z pułapkami to będziesz miał piękne filmy, foty i inne dowody. baaa, przyprowadzisz osobiście lokalnych amatorów cudzej własności na komendę z chęcią przyznania się to i tak policja wystawi ci papier, że umorzono z powodu nie wykrycia sprawców...

i nerwów szkoda, i skradzionych rzeczy nigdy nie odzyskasz.
sam pamiętam jak policjant radził mi poszukać po okolicznych śmietnikach skradzionych rzeczy. i najważniejsze przy składaniu zeznań było na jakiej sztuce to byłem w teatrze. 3 razy zgłaszałem różne kradzieże, marnowałem czas i bawiłem się w oficjalną ścieżkę.

raz pożaliłem się koledze, znanemu dilerowi, że mi koła ukradli z auta to tego samego wieczoru miałem domofon, że założyli mi nowe koła a swoje stare mam w bagażniku. i tylko chłopaki bardzo proszą, żeby zakończyć sprawę. też żebym sprawdził czy dobrze dokręcili koła. uprzedzając- kluczyków od auta nie udostępniałem :D

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Masz kamery na WiFi? Przecież to idzie zagluszyć sprzętem za kilka stówek.
No, za parę stówek to raczej nie :)
Wiesz, jak przyjdzie do ciebie profesjonalista to i tak weźmie co chce niezaleznie co byś zrobił. Tak jak z samochodami. A idiotę już powstrzyma

lukasz_vip

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Lubliniec
Mi lata temu ukradli motorynkę. Jako, że byliśmy na wsi pod Lublińcem nowi to jeszcze nie wiedzielismy kto kradnie choć cała wieś dobrze wiedziała kto mi ją zajeb****. Po kilku miesiącach dostałem info kto to zrobił. Sam przyniósł całą motorynkę do mnie na plac. Ludzie dobrze wiedzą tylko nie chcą się dzielić wiedzą.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Wole filmiki jak strzelaja do nich.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Dwa razy w miesiącu mogę sprawdzić grupę. Ostatnim razem byli w 3, 5 min od włączenia alarmu. Kamery to dla złodzieja żadna przeszkoda ani straszak. Wsadzi se w buta kasztana lub nakrętkę i w sądzie biegły będzie latami ustalał czy dany delikwent to ten kulawy z monitoringu .
Czujni sąsiedzi to też coś. Niestety już nie żyje, ale miałem sąsiada, który zadzwonił o 2 w nocy, że moje psy uciekły pod ogrodzeniem. Innym razem dał ,znać że coś świeci się pod autem ( zostawiona włączona lampka)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Jarzi to już wiadomo co robić ze złodziejem. 4 serie po 30 szt strzałów ostrzegawczych
Automatyczne połączenie postów:

Zapomniałem dopisać. O Żywieckie z legalnego AK 47

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Dwa razy w miesiącu mogę sprawdzić grupę. Ostatnim razem byli w 3, 5 min od włączenia alarmu. Kamery to dla złodzieja żadna przeszkoda ani straszak. Wsadzi se w buta kasztana lub nakrętkę i w sądzie biegły będzie latami ustalał czy dany delikwent to ten kulawy z monitoringu .
Czujni sąsiedzi to też coś. Niestety już nie żyje, ale miałem sąsiada, który zadzwonił o 2 w nocy, że moje psy uciekły pod ogrodzeniem. Innym razem dał ,znać że coś świeci się pod autem ( zostawiona włączona lampka)
Sąsiad...tez taki był u teściów ( też nie żyje, mówili na niego "Stary S...ki" był na emeryturze i jak teście pojechali do roboty to on sobie spacerował w tu i na zad a popołudniu zdawał relacje kto przyjechał,kto był itp.On sam mówił że trzyma łoko tu na wszystko...( Ponoć legenda głosiła że 7 Buczków umiał wypić podrząd i ani razu z pompki nie upuścić) .. w lesie takie były słupki betonowe to miał na nich deseczkę i sobie siedział odpoczywał i obserwował a tak był zakamuflowany że widać go nie było....noi sąsiad umarł i skończył się patrol...
P.s ....nie posiadał trybu nocnego...choć zdarzało się go w nocy zobaczyć ale w trybie już takim mocno zaburzeniowym....

Narazie u mnie cisza spokój nic się nie dzieje podejrzanego ,płoty całe..też ciekawe czy to nie ktoś dla beki mi to zrobił aby się spsocić..

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
No jak dla mnie to niech tak zostanie...a tak wkurwia sam fakt że wiesz że ktoś łaził i zglundal ale nie wiesz kto...

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Jakiś czas temu mojemu koledze tacy cichociemni zabrali z kasetki prawie 14 000 zł . Nie raz tak jest że to złodziej pilnuje Ciebie a nie Ty jego ...qrdebalans !!

Do góry Bottom