• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vas 5054a

retazz91

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Może mi ktoś napisać czemu gdy odpalam VAS-PC z pulpitu wyskakuję mi coś w stylu (już nie pamiętam dokładnie) "tylko jeden produkt VAS może być zarejestrowany" czy coś w tym stylu?
Posiadam 5054a + vas v19

Próbowałem dziś instalować na winXP ale gdy teraz odpalam vasPC to wyskakuje małe okienko z napisem "only one VAS instance allowed". Z tą różnicą, że w prawym dolnym rogu obok zegarka jest ikonka EDIABAS vasEGD.

Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam,
mam ogromną prośbę o pomoc w instalacji ODISA 4.1.3
Jestem z okolić PŃ i mogę podjechać w celu pomocy dla mnie w instalacji.
Program instaluje się dobrze i uruchamia się na win7. Problem jest z konfiguracją głowicy, w programie konfiguracja interfejs wykrywa głowicę przez USB i Blutoth, wchodzę w opcję i nie wyświetla blutoth name i passkey miesza miesza i nie wyświetla. Macie jakieś pomysły ????

krystof1994

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Myszyniec
Witam. Mam problem z ODIS 4.3.3. na win7. Podczas uruchomiania programu wyrzuca:Infrastuktura Połaczenie online VW,Serwer lustrzany2,aktualizacja zawiera błedy struktury danych. Sam program startuje lecz bład ten blokuje blokuje cześc funkcji. Głowice kupiłem razem z laptopem na allegro

Benek Mag

Początkujący
Punktów
0
Gdzie kupię Vas 5054a w oryginale .?
Znalazłem.

Ostatnia edycja:

damianjura

Nowy
Punktów
0
Witam Wszystkich serdecznie. Otóż zakupiłem sobie taki sprzęt vas5054A no ale niestety łatwo być nie może i mam takie pytanie czy ktoś się spotkał z błedem w ODIS-S ODS8011e ??

Dar3k85

Nowy
Punktów
0
Witam kolegów
Zakupiłem klona z Chin VAS5054a i próbuje zainstalować ODISa ale pojawił się taki problem ze podczas instalacji w polu wyboru interfejsu nie mam dostępnego VASA5054 tylko jakies 61xx. Czy podczas instalacji interfejs powinien być podłączony do auta czy pominąłem coś? Wersja ODISA 5.1.3

Konrad 65

Nowy
Punktów
0
Próbowałem dziś instalować na winXP ale gdy teraz odpalam vasPC to wyskakuje małe okienko z napisem "only one VAS instance allowed". Z tą różnicą, że w prawym dolnym rogu obok zegarka jest ikonka EDIABAS vasEGD.

Podbijam. Mam ten sam zestaw i ten sam problem. Mimo instalacji zgodnie z instrukcją, użycia VAS-PC HotFix For Polish (PL) V19.01.01 i późniejszych prób na wszelkie możliwe sposoby błąd dalej wyskakuje i program nie chce odpalić. Ktoś okiełznał ten problem?

Konrad 65

Nowy
Punktów
0
Nie. Nie posiadam inny BMW.

Gdyby ktoś z Warszawy lub okolic miał chęć i możliwość pomóc, mogę podjechać z laptopem. Będę bardzo wdzięczny

DarekS4

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Bielsko-Biała
Z własnego doświadczenia powiem że hinole sa g!@#$% warte.
Ale jak każdy naiwny sam tez od takich zaczynałem.

Jak już kupować vasa to najlepiej z dyskiem. Z postawionym systemem i zainstalowanym oprogramowaniem. Doinstalowujesz sterowniki do lapka i z bani.
Wersja może nie najtańsza ale działa. Ja tak kupiłem swojego vasa + odis w online i wszystko mi działą bez problemu. nawet z kodowaniem online.

maj0nez

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraśnik
Odis zainstalowałem tylko czekam na głowicę. Zobaczę jak to pójdzie.

kamcio1987

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sosnowiec
Na co patrzeć przy kupnie vasa z krainy ryżu? Lub może ktoś ma sprawdzony link na aliexpress.

maj0nez

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraśnik
Kupiłem za ponad 200zł działa w porządku.
Instalacja krok po kroku

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Online działa na bank;) kodowanie pewnie też :nailbiting:

Do góry Bottom