• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vas 5054a

cudak11480

Nowy
Punktów
0
Witam,

Mam zamiar kupić sobie do własnej diagnozy interfejs do mojego samochodu VW Golf IV 2003. Chciałbym, aby był jak najbliższy oryginalnemu VW. Coś czytałem / szperałem i znalazłem to:

1. https://www.chinaobd2.com/wholesale/best-quality-vas-5054a-3560.html

2. https://www.chinaobd2.com/wholesale/vas5054-odis-original-oki-chip.html

Czy ktoś może mi napisać czy jest to dobry wybór ?
Czy jest jakąś różnica pomiędzy tymi dwoma co podałem ? Jeśli ta to jaka ?
Czy są tam dwa programy VAS i ODIS ?

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
To dwa rozne programy ktore sie uzupełniajà
Jak cos to mam glowice odisa na handel

cudak11480

Nowy
Punktów
0
Do tego auta wystarczy zwykły VAG.
Zgadza się. Wystarczy.

Sorry nie obraź się, jednak Twoja wypowiedź nic nie wnosi do tematu. Ja wiem o co chodzi jednak osoba, która by chciała kupić sprzęt, to słowa "zwykły VAG" nic jej by na pewno nie powiedziało. Ponieważ nie ma takiego interfejsu o takiej nazwie. Mam VCDSa i po co mi jeszcze VAG ? Skoro to to samo. Ja pytam się dokładnie o VAS5054a i przy okazji VAS6154, jeśli chodzi o interfejsy (głowice). I do oprogramowania, które je obsługuje. Dodatkowo kupując VAS5054a mogę przy okazji diagnozować inne nowsze samochody, itp. itd.

Jeszcze raz chciałbym abyś się nie denerwował itp. itd. = co jest bardzo popularne na forach, po prostu Twoja odpowiedz w ogóle mi w niczym nie pomogła. To, że mam VCDSa i chce dodatkowo ODISA czy też VASa to moje widzi mi się.

Nikt nie zabroni biednemu bogato żyć :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Vas 5054a napewno będzie lepszym wyborem dla tego tytułowego auta bo niestety odis jest dla nowszych samochodów w których głowica odczytuje sobie nr Vin po can, próbowałem łączyć się że starszymi copami i dupa blada, a jeśli chodzi o naprawdę stare auta grupy vag bez can to polecam zwykły kabel kkl i do tego skrakowany vcds lite :) wszystko nim diagnozuje w moich złomkach

Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Witam!
Mam problem, mam głowicę VAS5054a, zainstalowałem ODIS E 12.1.0, wszystko ładnie zainstalowałem, lecz ODIS nie widzi głowicy, wyskakuje była ODS2513E, ma ktoś jakieś sterowniki do głowicy? Próbowałem na różnych laptopach i systemach, obecnie zainstalowany Win7 64x
Może ma ktoś jakiś link gdzie mogę pobrać jakąś starszą wersje ODIS-a, może wtedy pójdzie

Ostatnia edycja:

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Podpowie ktoś na jakim systemie teraz najlepiej stawiać takie programy jak ODIS, VCDS, AC? kiedyś prym wiódł windows 7 ale ma już swoje lata, windos 10 ogarnie to ?

Do góry Bottom