• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VDM UCANDAS Diagnostic tool

marx232

Bywalec
Punktów
5
Można, trzeba uważać na podróbki bo też są, brak możliwości sciągnięcia update z serwera ucandasa, update w takim przypadku wysyłane jest na płycie, o połowę tańszy, ale sprzęt nie kosztuje tyle aby kombinować z podróbkami.

Oryginal obojętnie gdzie kupisz to nie ma problemu z update, nie jest wymagany kod dystrybutora itd. jak to co niektórzy piszą, nawet PL dystrybutor.
Tak samo jak nie ma problemu z językiem polskim, ale tutaj częściej wychodzą aktualizacje na język angielski, np. vw pl ostatnia aktualizacja w 2014, a eng 2015 chyba październik.
W programie można przełączać się pomiędzy eng i pl.

W oryginale instalujesz soft i w programie sam podciągasz sobie marki jakie ciebie interesują.

MarcinS70R

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mińsk Mazowiecki
Dla mnie najwazniejsza legalność , zeby mogl sobie laptop leżeć na warsztacie . Parwdopodnie zakupie ten sprzęt u dystrybutora PL , na fakure .
A jeszcze jedno pytanie ?
Na fakturze powinien byc jakis numer seryjny urządzenia?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Możesz kupić w chinach , zgłosić na odprawę i zapłacić VAT i masz legal

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Można po kablu i po wi-fi , jak chcesz mieć całkiem legal to musi mieć odprawę celna w PL i podatki , jak kupisz od kogoś moga cie oskarżyć o nieumyślne paserstwo ..

marx232

Bywalec
Punktów
5
Tak kupiony u dystrybutora bedzie oczywiście legal, jak chcesz bez żadnego ale powinien umiescic sn na FV, nie powinien robić żadnych problemów.
Chyba że bedzie to jak dystrybutor innego sprzetu na PL a w rzeczywistości nie sprzedaje tylko oryginały, to może kręcić.

Zawsze po zakupie możesz sprawdzic sobie pisząc do ucandasa czy to legal, np. skype nazwa ucandastech, drugie typowa podróba bedzie miała problem z podciągnieciem softu z poziomu programu.

Kiedyś ucandas dawał całą wersję programu do fejsów, teraz tylko aplikacje więc marki trzeba sobie podciągać od razu.

Ogólnie np. opel tylko do 2011 roku, vw słaba komunikacja po linii K, peugeoty około 2000 rocznika problem z komunikacją, renowka np. dzisiaj laguna moduły wszystkie komunikacje lapie ale nic wiecej tylko robi identyfikacje, żadnego odczytu błędów.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie ma jako takiego wydzielonego dystrybutora ale jeśli załatwił poprawnie czyli zapłacił cło i towar znalazł sie na obszrze celnej PL i VAT to będzie legal . Chodzi o to żeby miał zgodnie z przepisami dokumenty . Rewelacyjny to on nie jest

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dziś akurat miałem Opla Corse z 2012 r i nie zrobił niczego , trochę rozczarowałem sie

dextech

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sląskie
Koledzy.... wiadomo jak z tym urządzeniem się pracuje? Mam zamiar to kupić tylko nie wiem jak jest faktycznie...
Potrzebuję coś dla własnych potrzeb od czasu do czasu coś podłączyć .
I czy tym urządzeniem odczytam pin z licznika i robię np korektę licznika po obd w golf 5 ale po 2007r ?
Bo z licznikami przed 2007 niema większego problemu.... oraz z golf 6.

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
Do własnych potrzeb korekta licznika...co za czasy.Nie nie zrobi.

dextech

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sląskie
Do własnych potrzeb korekta licznika...co za czasy.Nie nie zrobi.
Chodzi o to że mam obecnie w aucie fisa i nie długo będę auto sprzedawać a w garażu leży stary oryginalny licznik co miałem w aucie 1/2fis i muszę wpisać do niego przebieg bo sprzedaje z oryginalnym licznikiem.
Jest jakiś box który zrobi to po obd? pytam z ciekawości bo zapewne będzie drogi i do zrobienia jednego licznika nie opłacale ;P
A tym vdm da się to zrobić mając licznik podpięty tylko wtyczką na stole bez rozbierania>?
A sprzęt by mi się przydal przy dłubaniu od czsu do czasu...

Ostatnia edycja:

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
Mnie osobiście nie udało się z niczego wyciągnąc pinu.Do vw jak już to VCP

dextech

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sląskie
VCP to chyba pinu nie odczyta.... bezpośrednio... choć nie wiem ....
Rozważam kupno jeszcze delphi... tylko które więcej ogarnia rzeczy?
w delphi niema podpowiedzi kodowania długiego w vw i nie wiadomo co wpisywać a jak to wygląda w vdm?
vcp to to samo co vas?

Do góry Bottom