• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VDM UCANDAS Diagnostic tool

duszyczka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sokołów podlaski
panie Marku a co z aktualizacjami na komputer .miało być na rok za darmo .mam vdm 2lata i moge pobierać dalej to oczywiście dobrze ale czy to się nie skońcy?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie wiem, w sumie samochodów nie aktualizują mają skądś bazę i nadal stara. tak że nie wiem co dalej chcą robić , moj kolega kupił sobie i lata po rodzinie i namiętnie robi diagnostykę i potem mi marudzi o interpretacje.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Mieli bazę zebrana z tego co się dało i teraz pewnie nie ma gdzie "kupic" to zapewne projekt umrze naturalnie . Jak Delphi czy autocom ... vpecera czeka to samo ... chińskie marki które mają aktualizacje to tak na prawdę launch , autel no i może foxwell. ... a tak na prawdę to spróbujcie porozmawiać z nimi o czymkolwiek konkretnym ... próbuje od dwóch tygodni i mam wrażenie ze albo gadam z piekarzem albo zero angielskiego . Angielski transluja na krzaki i dupa... w Polsce launch mówi ze to jest najlepszy tester , wręcz z diagnostyka promu kosmicznego i sputnika a viaken nie jest w stanie powiedzieć jakie są różnice między testera mi autela.
Co innego snapon ... telefon , konkrety i za dwa dni na prezentację ...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No tak ale koszty .. a z kim tak namiętnie gadasz ?

Ostatnia edycja:

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
No tak ale koszty .. a z kim tak namiętnie gadasz ?
Autel głównie ... Chiny, stany , Anglia , Rosja ... Nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie jaka jest różnica między ms905 a ms906 ...
Autel widać że coś robić ale wsparcie zerowe ... Pozostałe urządzenia skończyły się na rozpadzie nextecha i zakupie spx(autoboss) przez Boscha...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Niemcy czesto kupują a potem zamykają ... maja monopol i w d... wszystkich .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Baza samochodów jest ta sama czy to android czy PC . nie wiem czy bedą rozwijać baze danych a niektórzy twierdza że to to samo co autoboss v30 ale czy to prawda to nie wiem. Vpecker jest chyba identyczny tyle ze ciagle poprawiają sam program bo baze maja tą samą jak mi sie wydaje

tomek1974

Nowy
Punktów
0
Miasto
świnoujście
kupilem caly zestaw vdm ucandas z walizką oraz z tabletem troszke handluje autkami wiec mi sie przydaje jedankze tablet jest z systemem windows i taki program pobralem zainstalowałem i zarejestrowalem działa bez zarzutów teraz sciagnalem na androida i za choler nie moge sie zarejestrowac pokazuje blad 01

duszyczka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sokołów podlaski
a podłączony interfejs pod samochód bo podczas rejestracji trzeba podłączyć do samochodu po wifi z androidem i internet do tego

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Znajomy to ma,nie pytalem sie go czy orginal czy china ale wyglada przyzwoicie,co do dzialania hmmm...tylko kurwiska czasem leca jak cos sprawdza.co chwile do mnie przyjedzie sie podlaczyc bo ma problemy z komunikacja albo bledy bez opisu pokazuje,niby wszystkie marki ale laczy i dziala moze z 1/3 z nich.wole kupic pod dany model jak trzeba nic potem kombinowac

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To jest produkt chinski orginalny wiec to zawsze orginał a kiedy robił aktulizacje ?

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Jak to kupil to podobno juz gotowy do roboty a ma go z 3 miesiace,niby wszystko zaktualizowane

kalama1

Początkujący
Punktów
0
Cześć,

Używałem Autocoma ale padł i szukam czegoś w zamian, chciałem kupić VDM ucandas, ale po przeczytaniu całego wątku nabrałem wątpliwości, jak to jest z diagnostyką marek europejskich? Bo z tego co się zorientowałem to z japończykami łączy się dobrze, a z europejczykami są jakieś problemy.
Potrzebuje interfejsu, którym mógłbym zrobić podstawową diagnostykę w różnych samochodach, możecie coś polecić?

Do góry Bottom