• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra c błędy komunikacji can

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
Moduł w skrzynce pod maską zdechł . Niestety nie da sie go od tak wymienić bo jest w nim immo też.

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Właśnie go podejrzewałem nawet próbowałem go rozebrać ale jest pancerny a dwie płyty przylutowane na kolkach. Czy w tym module can jest rozgałęziony ? I jak to ogarnąć ?

marianno3000

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Łódzkie
www.marecuster.pl
Możesz go wymienić na próbę żeby mieć komunę należy pamiętać że do benzyny inny niż do diesla jak będzie komuna to wtedy kodowanie .Tak can jest rozgałęziony np can speed H idzie z cim do właśnie tej skrzynki .

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Dzięki wielkie za zainteresowanie i pomoc. Jak uda mi się znalesc moduł to dam znać co i jak.
Zdrówka wszystkim.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
170
Miasto
Rzeszów
Widzisz Diagbox może jednak pomogą wszyscy razem koledze !

Markson43

SuperMechanior
Punktów
170
Miasto
Rzeszów
Jest bardzo dużo ludzi którzy nie umieją nawet koła zmienić więc śpij spokojnie bo roboty ci nie braknie do końca życia !!

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
Gdyby podmiana modułu była prosta to też bym zachował tą tajemnicę , ale że jest blokada immo i nie wystarczy przekodować to bez programatora nie ruszy wiec ta wiedza nie wiele pomoże .

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
A Tobie nie pomyliło się czasem z UEC z Astry H/Zafiry B? Vectra C nie wymaga logowania UEC. Tylko i wyłącznie odpowiednie kodowanie wariantów.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Markson co ty opowiadasz. Wcale nie musze tego robić. To hobby. Po dyzurach moge leżeć i mi starczy. A widze ze w temacie juz kazdy chce pokazac kto ma dluzszego w przenosni.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
Jeśli kupisz nowy moduł skrzynki bezpiecznikowej w komorze sinika to pobierze pin i zapisze jak kupisz używaną ze złomu to musisz wyczyścić pin by mogła przyjąć nowy . A trochę ich wymieniłem wiec wiem że bez tego nie przejdzie .

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
Też wymieniałem na używki i nigdy nie było problemu ani żadnych błędów. Autor podmieni to będziemy wiedzieć co i jak ;)

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Witam panowie.
Wymieniłem skrzynkę przy akumulatorze i prady wróciły. Tylko nadal błędy z komunikacji ale tylko w ster silnika brak kom z ABS. Oscyloskop wpięty w can ster silnika na zapiętym ABS jakieś krzaki a przy wypiętym ABS can wraca czy to pompa sieje ?
Automatyczne połączenie postów:

Chyba jutro wezmę ze sobą siekierę do garażu.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
Może to być wina pompy, tym bardziej, że już coś przy niej grzebałeś :p Czyli generalnie auto ożyło i jest gitara?

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
No właśnie ożył tylko licznik po wymianie skrzynki. Jest komunikacja z każdym sterownikiem a tylko w ster silnika są błędy z canu.

Mikur1 miałeś rację z tą skrzynka że nie trzeba programowac. Dzięki

W pompie ABS nic nie grzebałem tylko sprawdzałem sygnały canu

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
te błędy są tylko w sterowniku silnika. Wpinam się we wtyczkę ECU na can h i can l i sygnał jest ładny bramki się odbijają od siebie bez żadnych zakłóceń ale na odpietej wtyczce ABS bo jak wepne pompę ABS to robią się krzaki zwarcia ten sygnał nie jest nawet podobny do canowskiego.

U2106 brak kom. Can ze ster s biegów.
U2108 can bus brak kom. Z ABS
P0460 usterka magistrali can brak komunikatu can

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
Te pompy kosztują czapkę gruszek. Możesz kupić i podstawić bez wykręcania starej. Będziesz wiedział co i jak.

Do góry Bottom