Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Właśnie go podejrzewałem nawet próbowałem go rozebrać ale jest pancerny a dwie płyty przylutowane na kolkach. Czy w tym module can jest rozgałęziony ? I jak to ogarnąć ?
Możesz go wymienić na próbę żeby mieć komunę należy pamiętać że do benzyny inny niż do diesla jak będzie komuna to wtedy kodowanie .Tak can jest rozgałęziony np can speed H idzie z cim do właśnie tej skrzynki .
Gdyby podmiana modułu była prosta to też bym zachował tą tajemnicę , ale że jest blokada immo i nie wystarczy przekodować to bez programatora nie ruszy wiec ta wiedza nie wiele pomoże .
Markson co ty opowiadasz. Wcale nie musze tego robić. To hobby. Po dyzurach moge leżeć i mi starczy. A widze ze w temacie juz kazdy chce pokazac kto ma dluzszego w przenosni.
Jeśli kupisz nowy moduł skrzynki bezpiecznikowej w komorze sinika to pobierze pin i zapisze jak kupisz używaną ze złomu to musisz wyczyścić pin by mogła przyjąć nowy . A trochę ich wymieniłem wiec wiem że bez tego nie przejdzie .
Witam panowie.
Wymieniłem skrzynkę przy akumulatorze i prady wróciły. Tylko nadal błędy z komunikacji ale tylko w ster silnika brak kom z ABS. Oscyloskop wpięty w can ster silnika na zapiętym ABS jakieś krzaki a przy wypiętym ABS can wraca czy to pompa sieje ?
te błędy są tylko w sterowniku silnika. Wpinam się we wtyczkę ECU na can h i can l i sygnał jest ładny bramki się odbijają od siebie bez żadnych zakłóceń ale na odpietej wtyczce ABS bo jak wepne pompę ABS to robią się krzaki zwarcia ten sygnał nie jest nawet podobny do canowskiego.
Automatyczne połączenie postów:
U2106 brak kom. Can ze ster s biegów.
U2108 can bus brak kom. Z ABS
P0460 usterka magistrali can brak komunikatu can