• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra C Z22SE bez sterownika

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Panowie dostalem takiego chrupka z niemiec z wymontowanym sterownikiem silnika.Wynika ze powinien tam byc zamontowany sterownik Trionic 8 taki jak s pojazdsch Saab.Jak najprosciej to ogarnac?Uzywany ster i co dalej?Dodam ze uzyskanie pinu nie stanowi dla mnie problemu.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1600
tu nie chodzi tylko o 4 cyfrowy o pin. musisz go zakodować. czyli: wyposażenie, warianty, vin, pin. wszystkie sterowniki na pokładzie powinny mieć zapisane to samo.

raczej saab miał w sobie opla :)
saab był własnością General Motors.

ciekawostka: teraz saab jest taki jakby chiński. właścicielem jest szwedzki National Electric Vehicle Sweden AB który należy do chińskiego Evergrande Group.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Pół godziny to chyba z kawą i kiblem w przerwie. Logowanie stera do VC to 5 minut. Jak się nie zna pinu do auta to 20. Op-Com ogarnie bez problemu. Jak nie masz a chcesz pewnego na ori procesorze to pisz PW.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Pół godziny to chyba z kawą i kiblem w przerwie. Logowanie stera do VC to 5 minut. Jak się nie zna pinu do auta to 20. Op-Com ogarnie bez problemu. Jak nie masz a chcesz pewnego na ori procesorze to pisz PW.
Witaj.Op-com ryż mam tylk:confused:garnę ?Z czego tam najlepiej pin poczytać, chciałem z radia ale ma niefabryczne.CIM czy z czego jeszcze??

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Przedni moduł.Tylny moduł.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
zaden trionic 8,trionic jest w z20net a z22se ma calkiem co innego.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Co by nie miał, sposób postępowania i tak jest jednakowy. W VC najlepiej czytać z tylnego RECa.

Do góry Bottom