• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vialle lpi przerywa po rozgrzaniu.

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Instalacja jak w temacie Lpe7 auto to Outlander 08r. 2,4 170km. Problem polega na tym że po zgaszeniu rozgrzanego auta i ponownym odpaleniu go po 5-10 minutach postoju zaczyna szarpać po przejściu na gaz. Nie zawsze ale coraz częściej się to zdarza, czasem zmuli go tak że chce zgasnać. Zapala wtedy checka p0300 wypadajace zapłony i nieraz p0303.Po jakiejś chwili wszystko wraca do normy. Pierwsze odpaleniu po nocy jest ok. jeździ bez problemu aż do zgaszenia.Na Pb problem nie występuje. Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie i mógłby podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. W sterwniku gazu nie zapisuje błędu za niskiego ciśnienia gazu.

Ostatnia edycja:

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Popatrz na ciśnienie gazu, temperaturke reduktora. Coś z pewnością wyjdzie.

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Reduktor nie ma temperatury to jest ciekły wtrysk gazu. Ciśnienie nie spada zaczynam podejrzewać trzeci wtryskiwacz jak się ugrzeje to robi jakieś zakłócenia. Będę musiał go zamienić miejscami z innym i zobaczyć czy błąd pójdzie za nim ale jest tak ch...wy dostęp do nich że ja pi.... le.

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
Jak tylko na jednym cyl wypadają zapłony to może być wtryskiwacz, jak na wszystkich to moze pompa gazu nie uruchamia się od razu i masz odparowany gaz w przewodach

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Właśnie częściej jest p0300 a czasami p0303. Muszę przyjrzeć się jeszcze tej pompie tyle tylko że coś by się działo z ciśnieniem(jakieś spadki) jakby się nie uruchamiała od razu. Ale narazie się polepszylo,musze poczekać może jak spadnie temp. na minus to zacznie częściej szarpać. Auto moje nie klienta więc nie ma stresu.

Ostatnia edycja:

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Nie ma. Dzisiaj z pełnym zbiornikiem też mi ze dwa razy szarpnął najlepiej żeby się zj... ło na dobre. Bo tak to raz szarpie raz nie a za każdym odpaleniem nie będę podłączał kompa.

VAGKIELCE

Nowy
Punktów
0
Miasto
kielce
Reduktor nie ma temperatury to jest ciekły wtrysk gazu. Ciśnienie nie spada zaczynam podejrzewać trzeci wtryskiwacz jak się ugrzeje to robi jakieś zakłócenia. Będę musiał go zamienić miejscami z innym i zobaczyć czy błąd pójdzie za nim ale jest tak ch...wy dostęp do nich że ja pi.... le.
moze to byc wtyskiwacz ale nie koniecznie

Jak tylko na jednym cyl wypadają zapłony to może być wtryskiwacz, jak na wszystkich to moze pompa gazu nie uruchamia się od razu i masz odparowany gaz w przewodach
mysle ze masz racje

Punktów
0
Miasto
Białystok
Z fusów nie wywróżysz, podłącz komputer i się przejedź zobacz jak stoi ciśnienie i czy nie spada przy butowaniu.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Miałem podobny przypadek podstawka się obluzowała i zmieniła kirunek

Do góry Bottom