• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen bora 1.9tdi 1998r 90km

Liextreme

Początkujący
Punktów
0
Witam.zdarzyla mi sie nietypowa usterka.wlasciwie nie wiem co jest grane i za co sie zabrac ale moje auto podczas przyspieszania po prostu halasuje jak traktor i to przy ok 2tys obrotow.z dynamika itd wszystko ok ale ten dzwiek jak traktor mnie przeraza i nie wiem dokladnie skad dochodzi.myslalem ze wydech a wydech jest tip top.w postoju dodam gazu i jest normalnie ale podczas jazdy wystarczy ze dodam troche wiecej gazu to rumot jak w traktorze sie robi.nigdy takiej usterki nie mialem i jestem bezradny.mialem wiele innych usterek ale ta mnie akurat przerasta.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Zobacz czy poduszka pod skrzynią biegów lub silnikiem nie jest zerwana.

Liextreme

Początkujący
Punktów
0
nagralem to telefonem,slychac calkiem dobrze

richi9

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Kraków
kolego na zimnym silniku wcisnij sprzęgło i po wolutku puszczaj jeżeli w okolicy zpięcia sprzęgła jest takie dziwne chrobotanie to jest to wina dwumasa. Ale na zimnym silniku.

Katolik

Początkujący
Punktów
0
jak chesz sprawdzic sprzeglo to zaciągnij reczny i ppuszczaj sprzeglo az silnik lekko przygaśnie jak bedziesz slyszał rzęrzenie to juz wies ze to sprzeglo

Do góry Bottom