To ma pięć zaworów na jeden garnęk ?5-ty garnek to w kuchni chyba.
Od 2003 -2004 roku mogę po..ieprzyć motory , choć dwa razy w tym aucie głowicę zwalałem , starość nie radość . Niemniej ten silnik powinien mieć plastikowy kolektor z podciśnieniową puchą i często to ustrojstwo nawala . Oba auta były na gazie i oba miały uszkodzony tłok od gazu .O jakim motorze Ty piszesz? 5-ty garnek to w kuchni chyba.
Ten Passat b5 1.8 20v jest z rocznika 98r i ma tylko plastikową rekrutację w kolektorze z przodu silnika. A sam kolektor jest aluminiowy.Od 2003 -2004 roku mogę po..ieprzyć motory , choć dwa razy w tym aucie głowicę zwalałem , starość nie radość . Niemniej ten silnik powinien mieć plastikowy kolektor z podciśnieniową puchą i często to ustrojstwo nawala . Oba auta były na gazie i oba miały uszkodzony tłok od gazu .
To był passat z 2000 roku i miał jak pisałem wyżej puszkę podciśnieniową . Rok 2003 - 2004 to daty napraw i dwukrotnego zwalania głowic w tych modelach .Ten Passat b5 1.8 20v jest z rocznika 98r i ma tylko plastikową rekrutację w kolektorze z przodu silnika.