• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen Passat B6 hamulec postojowy

kam02

Gaduła
Punktów
4
Witam Mam problem w Volkswagenie Passacie B6 hamulcem postojowym standard migająca kontrolka na przycisku oraz kontrolka czerwona ręcznego i cały czas pika w czasie jazdy hamulec postojowe oczywiście nie działa na krótko silniczki działają jeden błąd głowica sterująca obwód nieprawidłowy stały może ktoś przerabiał temat

kam02

Gaduła
Punktów
4
Też właśnie tak podejrzewałem Chodź Nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji odnośnie tego błędu głowica sterująca

Mordor

Gaduła
Punktów
21
Tak włącznik na desce uszkodzony raczej ,kilka już wymienialiśmy .

kam02

Gaduła
Punktów
4
Wymieniłem przełącznik błąd błąd głowice sterujące już się nie wyświetla no ale następny problem ponieważ wyskakuje cały czas błąd lewego tylnego hamulca na krótko wszystko działa silniczek nie wychodzi zasilanie z przewodów przewody sprawdzałem sterownik dałem elektrykowi dzisiaj mi właśnie przywiózł Powiedział że wszystko jest okej No ale żeby jeszcze sprawdzić Czy brakuje masy Czy brakuje Plusa bo tak to u niego wszystko działa jutro podepnę sterownik i jeszcze zobaczę

kam02

Gaduła
Punktów
4
Co masz na myśli bo ogólnie ABS to wszystko działa tylko po odpięciu sterownika kontrolka ESP zaczęła się świecić

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
To kolega narobił tym odłąnczaniem sterownika. Zapewne kodowanie poleciało. Wejść vcds w sterownik i sprawdzić czy w miejsce kodowania nie wskoczyły zera.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Kodowanie się wysypuje jak wsadzamy inny sterownik hamulca

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dziś kodowałem ABS w audi A6 C5, polecam stronę Ross tech, tam prowadzą za rączkę, na YouTube również mają swoje filmiki, ja korzystałem z tego krok po kroku
I udało się ;)

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
No tak, ale w Passacie B6 jest już długie kodowanie i nikt za rączkę Cię nie poprowadzi. Nawet kalkulatory nie pomagają.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
To jest kodowanie hamulca postojowego a ja pisałem o kodowaniu ABSu.
No tak teraz widzę że można kodować elementy układu ABS ale nie sam sterownik, czyli w takim przypadku nie można kodować sterownika? Nie da się czy trzeba wiedzieć jak?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Jedyna pewna metoda to ONLINE.
Oczywiście jak zapiszesz sobie kodowanie przed odłączeniem sterownika, to problemu raczej nie będzie.

Do góry Bottom