• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo S60 2002r. Panel klimatyzacji umarł.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Panel nie działa wcale nawet podświetlenie.
Zasilanie do niego idzie czyli mam dwa plusy ale nie wiem czy tylko tyle ma być.
Nie mam panela na podmianę ale pewnie kupię w poniedziałek.
Był padnięty aku i chyba po nim się to stał.....ponoć taka przypadłość.
Może ktoś wie jak to postawić na nogi....nie mam Vidii.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Nie mam schematu a opieram się na przypadkach w których w 95% to był winny panel.
PW

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
a masz podświetlenie na zegarach? zobacz jeszcze czy długie swiatła się załączają normalnie czy tylko jak trzymasz dźwignię.
Brak podświetlenia panelu klimy, radia, zegarów i problem z długimi będzie oznaczał problem z przełącznikiem świateł. Podobno zimny lut się robi przy procku na płytce

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Dzięki ..ale tu nie chodzi o podświetlenie całego panelu klimy tylko o to że on nie działa czyli żaden przycisk nie działa.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Panel już żyje:)
1.Kupiony inny i działa ale z wielkim problemem bo problem z włacznikiem trakcji jazdy i nie gaśnie panel po wyciągnięciu kluczyka.
2.Przyjechał kolega i wgrał na nowo oprogramowanie do tego kupionego panela i wszystko idealnie działa :)
3.Panel oryginalny też zaprogramował na nowo i działa ale po odpięciu kostek znów umarł.....daliśmy sobie z nim spokój.
4.Czyli przy odpinaniu tego panela jest bardzo duże ryzyko uszkodzenia oczywiście przy włączonym zapłonie.
5.Słaby aku też zrobi ten sam problem!
Temat uważam za ogarnięty.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
U mnie akurat to nie auk tylko wypięcie kostek panela przy włączonym zapłonie.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Panel już żyje:)
1.Kupiony inny i działa ale z wielkim problemem bo problem z włacznikiem trakcji jazdy i nie gaśnie panel po wyciągnięciu kluczyka.
2.Przyjechał kolega i wgrał na nowo oprogramowanie do tego kupionego panela i wszystko idealnie działa :)
3.Panel oryginalny też zaprogramował na nowo i działa ale po odpięciu kostek znów umarł.....daliśmy sobie z nim spokój.
4.Czyli przy odpinaniu tego panela jest bardzo duże ryzyko uszkodzenia oczywiście przy włączonym zapłonie.
5.Słaby aku też zrobi ten sam problem!
Temat uważam za ogarnięty.

poprostu nie wstrzeliles sie uzywka w hw/sw i dlatego trzeba bylo programować badz nie zwrociles uwagi na te drobniejsze numerki jak szukales uzywki,wazne ze ogarniete i jak sie to mowi ,nastepny proszę

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Było mi wiadomo co mam kupić bo po vinie mi gość powiedział jakie dokładnie numery i rok.Ale volvo te numery pisali na takich malutkich karteczkach które się od gorąca odklejały.A sprzedający też nie miał tej naklejki i było po roczniku i się nie udało.
Ale ..ale....panel rozkręcaliśmy aby przełożyć płytę i żarówki podświetlenia bo kupiony panel był zniszczony trochę no i z środka powypadały te karteczki:)

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Tak jest....dziękuję ci za zainteresowanie i temat do zamknięcia.Oby tak dalej :)

Do góry Bottom