• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo v50 2.0D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
kolega walczy z dwoma przypadłościami. skupiał się na turbo, więc..... odpalanie na zimnym to inny temat. a to sprawdzanie wtryskiwaczy na stole, to też różnie bywa.

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
kolega walczy z dwoma przypadłościami. skupiał się na turbo, więc..... odpalanie na zimnym to inny temat. a to sprawdzanie wtryskiwaczy na stole, to też różnie bywa.
No a Ty co byś zrobił na moim miejscu, wyciągać wtryski jeszcze raz ?

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
tak, i poszukał pewnych na podmiankę. wtedy można je wykluczyć na 100% i szukać czegoś innego.
A nie lepiej oddać je do fachowców, żeby je rozebrali i wyczyscili w srodku ?
Nie ma sensu generować kosztów, a drugie wtryski to kilka stow

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jak nie masz układów na szrotach, to robi się problem. ja zawsze szukam po znajomych, zakładam i jak jest ok to biorę, jak nie to oddaje i nikt nie robi problemu. a na regenerowanych, czyszczonych i nie wiem co jeszcze, parę razy się sparzyłem i teraz wolę podmiankę.

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
U mnie w okolicy są trzy szroty, nie ma problemu żebym wziął od nich części na podmianke, ale na żadnym szrocie nie ma auta z tym silnikiem niestety.
Ale plan działania jest taki, że wyciagne wtryski i zawioze je do czyszczenia, może coś w tym być bo w filtrze paliwa były opilki.
I sprawdzę podcisnienie, nie wiem czy ogarne to jutro ale jak tylko coś będę wiedział to napiszę tutaj

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a zdejmowałeś mu rurę z dolotu? na samym paliwie bez powietrza to raczej nie odpali...

cuda i cudeńka widziałem różne, ale żeby filtr powietrza siedział w rurze dolotu to miałem i auto ciężko odpalało i nie reagował na gaz....sprawdź podstawy a nie bierzesz się za wtryski...

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
a zdejmowałeś mu rurę z dolotu? na samym paliwie bez powietrza to raczej nie odpali...

cuda i cudeńka widziałem różne, ale żeby filtr powietrza siedział w rurze dolotu to miałem i auto ciężko odpalało i nie reagował na gaz....sprawdź podstawy a nie bierzesz się za wtryski...
Sprawdzę, z dolotu to tylko rury sprawdzalem czy nie są dziurawe, ale jest w porzadku

napęd pompy nie urwany ?
Jakby był urwany to auto by nie paliło, no chyba że źle myślę

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zdejmij rurę z kolektora ssącego wtedy ominiesz turbo,egr-a i minne wynalazki co mogą pakować spaliny zamiast powietrza.

collmen

Początkujący
Punktów
0
Jak wyglądają parametry podczas jazdy bez tego ani rusz możemy cały osprzęt wymienić i nic to nie da.
Silnik kreci się w pełnym zakresie obrotów nie przerywa nie szarpie?

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
Panowie, auto już jeździ, okazały się wtryskiwacze, pompa i cały układ do czyszczenia.
Wtryski podawały za małą dawkę, z tąd te jaja

Do góry Bottom