Sztange trochę zaciąga, ale bardzo dziwnie pracuje, mam wrazenie jakby ją trochę zaciągnęło i pracowałaby w bardzo małym zakresie, a po zgaszeniu silnika sztaga zostaje zaciągnięta cały czasDlaczego sztangi nie zaciąga?
Który to jest czujnik ?Z jakiegoś powodu sterownik nie włącza turbiny, trzeba szukać w parametrach. Miałem podobny przypadek w Fordzie z tym silnikiem, brakowało sygnału z czujnika kopiowania na turbinie, uszkodzony przewód.
Dzięki, sprawdzę ten czujnik, wiesz może jakie powinien mieć wartości ?
Nie mierzylem podcisnienia, ale wymieniałem zaworki na nowe w 100% sprawne.kolego weź wakumetr i zmierz podciśnienie przed zaworkiem i za zaworkiem przy turbinie to podstawa w twoim przypadku.
No dobrze, zgodzę się z tym, że turbo a odpalanie to dwie różne sprawy, ale obie usterki pojawiły się odrazu po mojej naprawie, wiec podejrzewam, że obie rzeczy są ze sobą powiązane.Kurczę jesli nie wysterowuje turbo i w parametrach widzi 10% to ecu widzi gdzieś problem i do tego nas o nim nie informuje może ktoś usunął tabele błędów nie dociekam juz co się dzieje z odpalaniem bo to nie sprawa turbo

Naprawa przebiegła idealnie, nie było żadnych problemów, a szkoda bo jakby coś poszło nie tak to miałbym jakiś punkt odniesienia :/a po tej całej robocie, nie brakło ci jakiejś małej podkładeczki, lub czegoś podobnego? łopatki turbo oglądałeś? różne rzeczy się zdarzają. jak nie ma pompy w zbiorniku, to daj na krótko paliwo i zobacz czy nadal będzie powietrze szło.
Tutaj wychodzi niewiedza, nigdy nie miałem takiego problemu z dieslem, ale pożyczę od znajomego sprzęt i zrobię pomiar podciśnieniaKolego zaworek może być sprawny ale jak nie zmierzysz podciśnienia to nie będziesz wiedział masz mieć wartość 0,6-0,8 a u ciebie będzie pewnie Gora 0,2 i cięgno groszki ledwo wstaje. Daleko szukasz a postawy nie sprawdziłeś. Inaczej nie wyliczysz nieszczelności podciśnienia czy sprawności pomy wacum.
Wtryskiwacze zawiozłem do sprawdzenia i działają bardzo dobrzeA co mu po "łopatkach" skoro komputer ma turbo na 10% czyli off. Układ paliwowy jaki jest to wszyscy wiemy jeżeli podczas rozruchu masz te rządane ciśnienie paliwa i nie spada to wtryskiwacze leżą końcówki zapieczone, a dlaczego? Bo to comon raill i wszystko może się przytrafić