• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf IV 1,4 16v LPG wymiana silnika na wiekszy.

mikele123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam!

Zakupiłem niedawno VW Golfa IV z silnikiem 1,4 16v z instalacja LPG. Niestety popełniłem błąd i nie doczytałem w internecie opinii na temat tego konkretnego silnika, przez co władowałem się na mine...
Silnik bierze sporo oleju i co tu dużo mówić nie ma siły ciągnąć takiej dużej budy, więc spalanie jest duże nawet biorąc poprawkę na instalację gazową.
Chciałem zapytać specjalistów jaki byłby przybliżony koszt przekładki silnika na większy (często chwalone 1,6 SR lub 2,0 8v) wraz z przemontowaniem instalacji gazowej (o ile to możliwe). Czy byłaby również konieczność wymiany skrzyni biegów lub jakaś dodatkowa przebudowa komory silnika?
No i czy ktoś mógłby polecić jakiegoś solidnego mechanika w woj. kujawsko - pomorskim (jestem z Bydgoszczy), który podjąłby się tego zadania, ewentualnie pomógł w zakupie komponentów.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Jak masz dużo kasy to da rade nowy komp nowa instalacja elek na silnik ,nowy komp na gaz plus instalacja elek.-mech,półosie, skrzynia,no i piasty,itp. 5 tyś min przeróbka

Do góry Bottom