• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana silnika golf IV 1.4 16V

Punktów
0
Miasto
Stargard
Witam.
Już nie wiem gdzie szukać pomocy.
Mechanik powiedział bym szukała nowego silnika do golfa, bo zapiekły się klapki od wtrysków?
Taniej wyjdzie mi wymiana silnika niż regeneracja :D
Moje pytanie polega na tym czy wystarczy kupić sam słupek silnika czy muszę brać z całym osprzętem?
Posiadam golfa iv 1.4 16 V 55kW w benzynie ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jeśli osprzęt jest ok to wystarczy słupek tylko nie rozumiem co to jest "klapki wtrysków"? :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Jeśli osprzęt jest ok to wystarczy słupek tylko nie rozumiem co to jest "klapki wtrysków"? :)
Arni z tego właśnie powodu ,że ta nomenklatura budzi i moje wątpliwości to ja na początek zmienił bym mechanika koszty będą nie wielkie
bo ... jeśli mowa o zapieczonych wtryskach i z tego powodu proponowana jest zmiana silnika, to jakiś odlot ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Arni z tego właśnie powodu ,że ta nomenklatura budzi i moje wątpliwości to ja na początek zmienił bym mechanika koszty będą nie wielkie
bo ... jeśli mowa o zapieczonych wtryskach i z tego powodu proponowana jest zmiana silnika, to jakiś odlot ;)
No fakt, jeśli mechanik widzi klapki na wtryskach albo ma klapki na oczach :D

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images7Q5GTPOR.jpg

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
klapki wtrysków:)... Droga impreza sie szykuje... To samo radze co koledzy wyżej, ewentualnie moze pogadaj z mechaniorem, moze to po prostu błąd w komunikacji:).

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Oczywiście, że nie. Próbuję tylko zrozumieć jaki był problem, bo klapka od wtryskow jakoś nie przemawia do mnie ;)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Często klientki,, źle zapamiętały'' słowa na innym warsztacie. A może rzeczywiście o te pierścienie chodzi? wtedy napewno taniej wyjdzie wymiana silnika, tylko czy lepiej...

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
a mechanik nie umie tego naprawić tylko odrazu silnik wymienia moze zawory uszkodzily tloki....? I silnik uszkodzony

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Może tak , zadzwoń do mechanika poproś o podyktowanie co się stało i wtedy coś będziemy wiedzieć natomiast klapki wtrysków to zupełnie nie wiadomo o co chodzi. Słupek tez nie będzie nowym silnikiem.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Przepraszam Was. Jestem kobietą i tak jak powiedział AutoKlinika, Wasiewicz to jest prawie pewne że po prostu źle zapamiętałam.
Coś od wtrysków się na bank zapiekło i lepsza jest wymiana silnika. Dlatego zastanawiam się czy wystarczy sam słupek ;)
Jak Marek mówi dowiedz się konkretnie co jest zepsute

Do góry Bottom