• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[VW golf IV 1.4 AXP swap na co]

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
witam pisze z takim problemem dziewczynie w czasie jazdy auto zgasło i już nie odpaliło.Po rzuceniu okiem okazało się że oberwało się koło pompy wody co spowodowało nagłe poluzowanie paska rozrządu;pp.Silnik został wyciągnięty głowica zdjęta zawory pokrzywione po czym zabrałem sie za tłoki poruszałem tłoki i maja dosyć luz czytałem coś o piston slap ze silnik rombie w tych silnikach z tego powodu. Ogólnie cylindry zalane sa ropa i sa szczelne.Ale co z tego jak złoże wszystko do kupy jak i tak silnik będzie klekotał jak klekotał. i tu moje pytanie jest takie czy da sie tu wpakować jakiś inny może słupek i uzbroić go osprzętem z 1.4? cos wyczytałem ze podobno pochodzi bez problem słupek z 1.6BCA tylko nie wiem czy to jest zgodne z prawda może ktoś tu sie wypowiedzieć w temacie? dodam ze popychacze wszystkie sa sprawne.
VW GOLF IV 2000r 1.4 16v AXP

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Napisz do kolegi Tonink on ma obcykane te silniki co który i jaki

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Kolego podejdzie AUS BCB sa to silniki 1.6 16v BCA też podejdzie ...... ja własnie BCB wrzuciłem do samochodu wszystko na strzała wchodzi ja dodatkowo załozyłem sobie wszystko od modelu BCB czyli kolektory obudowe filtra powietrza , wtryski i odme podgrzewana przepustnice itp . Z miła checia słuze pomocą jak cos to pisz na priv to podam ci nr tel ....

Do góry Bottom