• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW LT 35 2.5 TDI BRAK STEROWANIA POMPY WTRYSKOWEJ

wacek1

Początkujący
Punktów
0
witam mam problem robiliśmy silnik wal panewki pierścienie i takie tam po wlozeniu silnika pojawil się problem z okablowaniem komputer pokazuje jakies zwarcie czy może być tak ze zle wtyki trzy pinowe zapięte tak jak tu przeczytałem na forum wtyk od polozenia walu z jakims innym

witam mam problem robiliśmy silnik wal panewki pierścienie i takie tam po wlozeniu silnika pojawil się problem z okablowaniem komputer pokazuje jakies zwarcie czy może być tak ze zle wtyki trzy pinowe zapięte tak jak tu przeczytałem na forum wtyk od polozenia walu z jakims innym

rok lt to 2002 kod silnika anj

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Tak czujnik położenia wału trzy pinowy z kostką przy pompie wtryskowej też trzy piny.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jasne, że cenie, sam tak robiłem jak zaczynałem przygodę z diagnostyką ;)

wacek1

Początkujący
Punktów
0
dzięki jutro będę probowal dalej

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tak czujnik położenia wału trzy pinowy z kostką przy pompie wtryskowej też trzy piny.
Nie chcę się mądrzyć ale w tym roczniku to chyba pompa była bez osobnej kości regulatora kąta wtrysku. Tam nie da się kości pomylić bo każda jest inna ( mają inne wcięcia.

Bylo ponumerowac na tasmie wtyki
A co tam numerować, cztery wtyczki na szynie pod pompą paliwa i tylko dwie podobne, od czujnika ciśnienia oleju i ojca dyrektora. Nadmieniam że te dwie tylko podobne nie wchodzą na odwrót.

Ostatnia edycja:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Nie wiem jak jest w tym konkretnym roczniku ale przerabiałem to na własnej skórze też w LT. Wtyczki pasują idealnie jak zamienisz. A miejsca jest tyle że połapiesz się dopiero jak nie zapali.

LT dostałem z germani z zerwanym paskiem pompy. Tydzień dymiło się z uszu zanim doszedłem że jakiś posxukiwacz zrobił renament z kostkami. Tego się nie da zapomnieć.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
""""było numerowac""""" -kazdy polak mądry po szkodzie :D:D:D:D a ile razy ja pomyliłem a ile razy Panowie pomylili hihihihihihi kazdy robi błedy -- no dobra ,nasze zony nigdy :D:D:D:D

sprawdz wtyczki Mesiek masz racje pasuja ;) IDEALNIE

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Nie wiem jak jest w tym konkretnym roczniku ale przerabiałem to na własnej skórze też w LT. Wtyczki pasują idealnie jak zamienisz. A miejsca jest tyle że połapiesz się dopiero jak nie zapali.
No mam takie dwa na warsztacie to jutro zerkne, ale wydaje mnie się że to mało prawdopodobne. Przerobiłem tego wiele i jeszcze nie zdażyło mi się pomylić.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A więc tak: wtyczkę od czujnika poł.wału da się zapiąć na regulator kąta i na odwrót ale jedna jest biała (czujnik) a druga czarna (regulator), i wiadomo białą do białej, czarną do czarnej no chyba że mechanikę daltonista wtedy trza poprosić kolegę o pomoc, i żeby ci nikt nie wmówił że białe to czarne a czarne jest białe. Co do tych wtyczek na listwie pod pompą to miałem rację, nie da się zamienić, jedna ma dwa wcięcia a druga jedno, no chyba że młotkiem nabijesz. Ale ten u mnie to sprzed 2000r AHD 102KM, ANJ to 109KM a one to (chyba) miały duże kości od pompy w którą był też regulator wpięty.

Ostatnia edycja:

wacek1

Początkujący
Punktów
0
masz racje od pompy jest duza kostka i tam jest regulator wpięty a tamtych nieda się pomylić inne wpięcia sa czy mogl immobilizer cos zablokować bo jest ale chyba był wypiety

Do góry Bottom