• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vw Passat B6, kontrolka ładowania świeci

lolkolke

Początkujący
Punktów
0
Witam, świeci mi się kontrolka ładowania, pomimo, że non stop jest 14.5v, od razu po starcie. Odepnę kostkę od alternatora (2pin) to kontrolka znika, a ładowanie dalej jest, mogę gasić, odpalać bez kostki a ładowanie jest i tak cały czas. Na aku jest 14.5 a w tej kostce na obu pinach 13.5v, po podłączeniu jej spada na ok. 9v. Co może być nie tak?
Nowy regulator założony ok 3 miesiące temu. Wirnik troszkę był wytarty, powodem zmiany regulatora była wyłamana jedna szczotka.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Witam, świeci mi się kontrolka ładowania, pomimo, że non stop jest 14.5v, od razu po starcie. Odepnę kostkę od alternatora (2pin) to kontrolka znika, a ładowanie dalej jest, mogę gasić, odpalać bez kostki a ładowanie jest i tak cały czas. Na aku jest 14.5 a w tej kostce na obu pinach 13.5v, po podłączeniu jej spada na ok. 9v. Co może być nie tak?
Nowy regulator założony ok 3 miesiące temu. Wirnik troszkę był wytarty, powodem zmiany regulatora była wyłamana jedna szczotka.
Podłączales się vcds??
Automatyczne połączenie postów:

Sprawdź czy w modułach masz 14v . Pewnie będziesz miał nasiane błędów z napięcia. Jeśli naprawiles altka zrób auto scan

lolkolke

Początkujący
Punktów
0
Patrzyłem vcds, błędów brak. Napięcie nie spada poniżej 14,3 różnica 0,2v między miernikiem a kompem. Podmienie alternator i dam znać :)

lolkolke

Początkujący
Punktów
0
Jeśli to ma jakieś znaczenie to dziś dopiero po ok. 30 sekundach kontrolka się zapaliła, podmienie graty i dam znać. Dzięki za pomoc :)

Do góry Bottom