• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW T5 2.0 TDI 2010r. BRAK MOCY....Pomocy!:)

Inesita

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Dolny Śląsk
Podcza jazdy zapaliła się kontrolka świec żarowych i silnik stracił moc. Po przejechaniu 2 km zapaliła się na pomarańczowa kontrolka silnika. Odpala normalnie, nawet na zimno, ale nie ma mocy i , w czasie jazdy, nie wchodzi na wysokie obroty....Silnik pracuje równo, na wszystkich cylindrach.

Byłam z autem u mechanika, który podpiął go pod komputerem i rozłozył ręce.
Błędy jakie wyskoczyły to:

1. 11901- czujnik cisnienia doładowania- niewiarygodny sygnał.
2. 4124- napięcie odniesienia czujnika 5- przerwa
3. 5282- czujnik temperatury zasysanego powietrza (G42)- sygnał zbyt wysoki
4. 8737- cylinder 3-wypadanie zapłonu

ESP CAN (0,3h)
1314-sterownik silnika

Bardzo proszę o pomoc drogich forumowiczów!
Pozdrowienia z Wrocławia,
Inesita

MotoFan

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Rzeszów
naprawimyauto.com.pl
A ja wykopałem takie info w internetach

11901 Manifold Pressure / Boost Sensor (G31) - P0236
4124 - Sensor Reference Voltage P0651

Dwóch pozostałych nie wykopałem.

A ten filtr to może K&N był co się go myje i nasącza??

transporterbus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Plymouth
niech pani pohedzie do mechanika raz jeszcze I niech sprawdzi parametry silnika na komputerze zrobi test komponentow sprawdzi przewody itp. Mechanik powinien do auta podejsc jak prawdziwy dobry Lekarz do pacjenta!? No chyba ze chcuala Pani aby mechanik zrobil na poczekaniu a pani chciala od razu Bo tak czesto jest z klijentela i proszę napisać co z tego wyszlo
Witam wszystkich nie wiem do kogo mam się zwrócić z moim problemem .
Mam problem z przeładowaniem turbo jadąc nagle ścina mi moc i dopiero po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu wszystko jest Ok .
Automatyczne połączenie postów:

Ale co mamy pomóc ? jedz do kumatego mechanika co temat ogarnie . Błędy w systemie są wiec trzeba szukać przyczyn .
Witam szukam kogoś kto mi pomoże w moim problemie bo nie wiem gdzie mogę szukać pomocy . Jezdze od warsztatu do warsztatu i nik nie może mi pomoc .
chodzi mianowicie o utratę mocy silnika mojego t5 . Nie wiem jaka jest przyczyna ze podczas jazdy wyłącza traci nagle moc i dopiero po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko wraca do normy . Wymieniłem intercoler i egr ale nic nie pomogło .

Ostatnia edycja:

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Jaki silnik ? Rok auta ? Jakieś dane ? Czym diagnozowane podstawowe parametry ? Czy jakieś błędy ? Jakie ma zadane a rzeczywiste wartości podciśnienia turbo w momencie odcięcia mocy ? ....cokolwiek trzeba wiedzieć by uzyskać jakąkolwiek podpowiedź z magicznej kuli .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
cokolwiek trzeba wiedzieć by uzyskać jakąkolwiek podpowiedź z magicznej kuli .
proszę bardzo:

come on chocolate GIF by HERSHEY’S Cookies ’n’ Creme

Do góry Bottom