• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Tiguan

Marzenka0501

Uczestnik
Punktów
0
Witam mam Tiguan 2 z 2017r 2.0tdi z automatyczną skrzynią biegów i takie pytanie gdy jest ciepło na zewnątrz rano nie podgrzewa świec i jest problem z uruchomieniem gdy jest chłodno pali od razu ale podgrzewa świec
Stal 2dni w ciepłym garażu nie podgrzał świec i ciężko odpalił oczywiście jak już pochodzi pali ładnie gdzie może być problem

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Tak ma być. Lepiej nie kombinuj.
Co to znaczy ciężko pali/odpala ile razy wałem przekręca nim odpali, sekund?

Marzenka0501

Uczestnik
Punktów
0
A takie pytanie gdzie ten przekaźnik się znajduje
Automatyczne połączenie postów:

Chcę spisać nr z przekaźnika i zamówię bo tu mechanika dobrego znaleźć to masakra

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
175
Miasto
Warminsko maz.
Żaden przekaźnik, gdy jest zimniej świece normalnie ci grzeją a tak by wcale nie grzały, nie sprawność leży gdzie indziej potrzebna jest diagnostyka dlaczego silnik bez świec słabo radzi sobie z odpalaniem.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
15
Automatyczne połączenie postów:

Zawsze jaki by nie był samochód na chwilę zawsze podgrzewał ten nic i kręci z 10sekun żeby odpalic

Przy 15 stopniach żaden Volkswagen nie podgrzewa świec. Z tego co kojarzę, aby załączyły się świece, temperatura na zewnątrz musi być poniżej 10 stopni.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Najlepiej za 5 koła wszystko powymieniać.
Od czego byś zaczął od wtryskiwaczy, czy kompresji? Czy od razu rwiesz głowicę nie patrząc nawet na komputer.
Jej tłumaczysz, jakby jutro od 8 leżała pod samochodem.

Do góry Bottom