Cześć wszystkim.
Nie mogłem nic znaleźć na forum dlatego pisze nowy wątek.
Mam problem z Touranem 1.6 FSI silnik BAG.
Mianowicie:
Wywala mi błąd czujnika wysokiego ciśnienia w układzie paliwowym.
Czujnik wymieniony / nowy - to samo.
Dodatkowo wymieniłem czujnik niskiego ciśnienia - to samo.
Wymieniony filtr paliwa
Weryfikując - pompa w zbiorniku podaje 4 bary, pompa wysokiego ciśnienia podczas jazdy w granicach 99-110 barów.
Wymieniłem szklankę która jest pod pompą paliwa wysokiego ciśnienia - nowa (stara była delikatnie wytarta)
Podmieniłem całą pompę sprawna od tego samego modelu, podmieniłem listwę wtryskową (sprawna) - cały czas występuje ten sam problem.
Auto na zimnym silniku zbiera się tak jak powinno, gdy tem dojdzie do ok 90 stopni i przejadę ok 5 km - auto traci moc - zamula, a następnie się wkręca na chwile i znów zamula.
Może WY macie jakieś pomysły?
Dodam, że błędy kasowane.
Głównie jest to błąd czujnika wysokiego ciśnienia - sporadyczny a jak złapie kilka razy to stały (check)
Nie mogłem nic znaleźć na forum dlatego pisze nowy wątek.
Mam problem z Touranem 1.6 FSI silnik BAG.
Mianowicie:
Wywala mi błąd czujnika wysokiego ciśnienia w układzie paliwowym.
Czujnik wymieniony / nowy - to samo.
Dodatkowo wymieniłem czujnik niskiego ciśnienia - to samo.
Wymieniony filtr paliwa
Weryfikując - pompa w zbiorniku podaje 4 bary, pompa wysokiego ciśnienia podczas jazdy w granicach 99-110 barów.
Wymieniłem szklankę która jest pod pompą paliwa wysokiego ciśnienia - nowa (stara była delikatnie wytarta)
Podmieniłem całą pompę sprawna od tego samego modelu, podmieniłem listwę wtryskową (sprawna) - cały czas występuje ten sam problem.
Auto na zimnym silniku zbiera się tak jak powinno, gdy tem dojdzie do ok 90 stopni i przejadę ok 5 km - auto traci moc - zamula, a następnie się wkręca na chwile i znów zamula.
Może WY macie jakieś pomysły?
Dodam, że błędy kasowane.
Głównie jest to błąd czujnika wysokiego ciśnienia - sporadyczny a jak złapie kilka razy to stały (check)