• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Włącz się kontrolka ABS i ręcznego

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Witam posiadam Dacie Logan i od pewnego czasu mam problem podczas jazdy nie ma znaczenia czy przejechałem 20 km czy 8 km włącza się kontrolka ABS i ręcznego razem ,oczywiście ABS przestaje działać .
Po zatrzymaniu się i wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu kontrolki gasną i wszystko działa do następnego razu i tak co jakiś czas.
Prędkość samochodu w danej chwili 80 km/godz lub 100 różne bywa.
Koła w samochodzie i opony na osiach tego samego rozmiaru.
Korzystałem z programu DDT2000 wykrył "ogólny czujnik prędkości koła ,zakłócenie na jednym lub więcej kołami.Param na dolnym limicie" .Może ktoś miał podobną historie i wie jak to rozgryzść lub co to może być .

Załączniki

• DDT2000.png
    DDT2000.png
    59,4 KB · Wyświetleń: 27

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
co to za tester co kol nie rozroznia

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Ok dzięki muszę poszukać innego testera faktycznie ten dupowaty .

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
473
przewody, czujnik, pierścień, sterownik. Któraś z tych rzeczy

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Już jest wszystko jasne.Sprawdziłem programem na telefon i okazał się lepszy od komputera
program PyClip 180+ i tutaj wyskoczył bład "DF063" i już wiadomo .wujcio gogle pomógł w odszyfrowaniu. Wymieniane było łozysko w prawym przednim kole w styczniu.Najprawdopodobniej gościu wymienił łóżysko ze złymi parami biegunów i z tąd te przekłamania.W życiu bym nie przypuszczał że to t:confused:ddałem samochód na wymianę łożyska bo strasznie wyło nie sądziłem że profesor popier..li łożyska.zapytacie czy na pewno to ? powiem TAK bo przed tym nie działy się takie cuda i miej tu zaufanie do "fachofcuf" ;)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ostatnia edycja:

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Systemy abs to jedne z najprostszych systemów. Najstraszniejsze sa automatyczne skrzynie.

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Brzeszcze woj Małopolskie.
Nie jesteś pierwszym gdzie mechanik spartolił robotę.Coraz częśćiej się to zdarza.Podejmują się każdej roboty aby na chleb zarobić .Nawet potrafił żle pasek klinowy założyć .I zaczeły się problemy z elektryką. żle puścił po rolkach.Auto dała do wymiany napinacza znajoma.

Ostatnia edycja:

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Szczerze to nie pierwsza wpadka tego gościa ale nie sądziłem że spierdzieli ta wymianę.Kolega dał Opla insignie do niego cos mu stukało w silniku .gościu twierdził że to dwu masa upierał się ,zakupił wymienili kolega wydał chyba z tego co pamiętam 2 tyś .Okazało sie że dalej napierdziela .Skończyło się na wymianie silnika używki ponad 10 tyś plus zainwestowana dwu masa nie potrzebnie po tym tak się wkur..ł że samochód sprzedał .Ale łóżysko ? Już mnie więcej nie zobaczy ale i tak ma mase klientów no cóz

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Koło mnie jest były serwis Fiata sprzedawał i serwisował auta upadł bo sam oszukiwał a pracownicy robili przekręty. Obecnie jest 4 najmujący warsztat i nie ma klijentów.Poprzednicy to mechanicy z przypadku.I też robili numery i przekręty.Obecnie pusto u niego wystawił tabliczkę wymiana opon.i pusto jest.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Ku.wa je.ana m.ć jakim trzeba być debilem zeby tak na 12 koła dać sie wyru..ać .Łeb bym mu uciął przy samej dup.e za taki numer. Archeolodzy by go nie znaleźli. Ludzie co wy piszecie? Czy są tacy frajerzy?

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Ku.wa je.ana m.ć jakim trzeba być debilem zeby tak na 12 koła dać sie wyru..ać .Łeb bym mu uciął przy samej dup.e za taki numer. Archeolodzy by go nie znaleźli. Ludzie co wy piszecie? Czy są tacy frajerzy?
Niestety historia prawdziwa chociaż nie wiem jak się dogadywali wszystkich szczegółów pewnie mi nie zdradził

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak się chce po taniości i naprawia u garażowców na czarno ,to nie należy potem płakać...:meh:

Marek Wodniak

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Tak są niestety bo to uczciwy ludzię którzy płaćą i wierzą naprawiaczą ,Ale znam i dobrych mechaników.A co jest z autami sprowadzanymi.po rozbiciu jako bez wypadkowe.

Ten koło mnie szyldy wizytówki reklama.

Do góry Bottom