• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Włącznik świateł - mercedes A - Klasa (W168)

A

autozibi

Witam wszystkich ....
A więc jak w tytule , mam takie cacko na warsztacie . Mercedes A - Klasa (W168) , rok - 2000 .
Usterka jego to brak świateł mijania . Włącznik ten z tego co już wiem jest ze sterownikiem .
Wiem również , że nagminnie te włączniki ulegają awarią ale również je można naprawiać .
Moje pytanie co psuje się w tych włącznikach ??

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kod:
http://mercedes.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=83385

lopatologicznie, nawet ja dam rade:d

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
rozbierz w środku przestają łączyć styki , rozbierzesz zobaczysz ,, daje sie złozyć ,pracuje przy mercach na codzień

no i na koniec do świateł mijania najlepiej po takiej akcji zamontować dodatkowy przekaznik zeby odciązyć włącznik oryginalny

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Zibi kiedy tam łopata tłumaczone?:) Co moge dodac, ze trzeba na koniec wszytsko flaszka zaprawic?:) Nie ma sensu sie przepisywac, to typowa usterka jak w peugeotach kierunkowskazy czy w lt/mercedes awaryjne.

A

autozibi

Zibi kiedy tam łopata tłumaczone?:) Co moge dodac, ze trzeba na koniec wszytsko flaszka zaprawic?:) Nie ma sensu sie przepisywac, to typowa usterka jak w peugeotach kierunkowskazy czy w lt/mercedes awaryjne.

Muszę ciebie zasmucić , bo ja niestety pierwszy raz z takim przypadkiem się spotkałem .
Dlatego z tego powodu mój post , sprawdziłem w szukajce i nikt o tym jeszcze nie pisał .
Zaskoczyło mnie to , iż wszystkie inne światełka działają a nie ma tylko mijania .
A mercedesa A - Klasa ogólnie unikam jak zarazy :eek::eek::eek::eek: .

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Mercedes-exclusiv;p No ja tez osobowych mercedesow na oczy nie widuje praktycznie, chociaz A-klasy to sie namnozylo teraz bardzo, pewie przez przewidywany koszt naprawy na zachodzie. A u nas, zawsze ktos poklepie, cos tam polutuje i poszlifuje i jakos pojedzie:)
Widuje dostawczaki czesciej, W906 z magiczna blokada kierownicy i jeszcze bardziej magicznym silnikiem 3.0 cdi:) Tam wszytsko jest drogie jak diabli, chociaz znalazlem dobre serwis na czesci w wawie przy modlinskiej. Do 22 jak zamowie to na rano mam i ceny wydaje mi sie przystepne.

Do góry Bottom