• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wahacz ducato wymiana

czarnykolor

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Łódź
witam
czy nie mając prasy jest sens próbować wymienić silentblocki w 21 letnim wahaczu w ducato czy kupić nowy wahacz

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
nie.
chyba ze masz taki sciagacz:
sciagacz_bmw-youtube_ted98203_v2[1].jpg

ale tez nie zawsze idzie bez ognia na prasie.
ile kosztuje nowy wahacz?

czarnykolor

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Łódź
mam "podobny" ale własnej roboty wahacz nty 160zl denkermann 130 wahacz musi iść z dolnej półki

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
mam "podobny" ale własnej roboty wahacz nty 160zl denkermann 130 wahacz musi iść z dolnej półki

a możesz przeczytać coś napisał? ja wiem, że polska to trudna język, ale...

i za 160 złociszy chce ci się babrać z tulejami?
policz teraz sobie ile kosztują nowe tulejki. dodaj do tego czas, wożenie wahacza na prasę, koszty prasy plus zgrzewka piwa.
chyba wyjdzie trochę więcej...

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Tulej tylna jest odkrecania, nie powinno być z nią problemu, przednią trzeba wpasować dość łatwo wchodź. Większy problem może być że srubami niż z tulejami

czarnykolor

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Łódź
Piszę z telefonu, to był skrót przepraszam☺.
Mam wciskacz -scągacz domowej roboty i się boję że nie da rady, ale przypomnialem aobie, że mam lewar kolejowy 5 ton to mogę coś dospawać do niego, żeby robił za prasę. Wahacz za 150 zł to najtańszy chińczyk - ile on wytrzyma. Zestaw tulei np. Meyle mam za 60zl. i będzie lepszy -tak mi się wydaje
jarek_g60 pocieszyłes mnie, robie same tuleje. Jeszcze takie pytanie dot. tulei przedniej najpierw wkładam gumę w wahacz,a później tulejkę metalową bo są luzem

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Tylko nie zapomnij o poślizgu na sucho możesz gumę ściąć.

Wojsław

Nowy
Punktów
0
a możesz przeczytać coś napisał? ja wiem, że polska to trudna język, ale...

i za 160 złociszy chce ci się babrać z tulejami?
policz teraz sobie ile kosztują nowe tulejki. dodaj do tego czas, wożenie wahacza na prasę, koszty prasy plus zgrzewka piwa.
chyba wyjdzie trochę więcej...
tylko jaka JAKOść a te 160 zł ? i kiedy się odkształci albo przerdzewieje ?
Automatyczne połączenie postów:

witam
czy nie mając prasy jest sens próbować wymienić silentblocki w 21 letnim wahaczu w ducato czy kupić nowy wahacz
gumę się nawierca 8 - ką przy zewnętrznej stronie, żeby wypadła, potem śrubokrętem się zagina, przecina ten metalową tulejkę - jest ona miękka. ... otwór należy wyczyścić - SZCZOTKĄ, żeby nie zmienić jego srednicy, pomalować, nasmarować i wcisnąć TYLKO jaką firmę - zakładam temat.

Do góry Bottom