• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat 24 - propozycje nowych funkcji i zmian

Chadzy

Początkujący
Punktów
0
Bardzo fajny programik, mogę polecić innym użytkownikom, pracujemy na nim już długi czas.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ostatnio wprowadziliśmy kilka zmian:) Podgląd na płatności: które zlecenie już opłacone, które jeszcze nie. A dzisiaj listę zadań do zrobienia na kolejne dni i miesiące. Użytkownicy nie chcieli ani powiadomień sms w tej dziedzinie ani powiadomień e-mail:)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Kolejne zmiany: 1. po pierwsze można grupować i sumować faktury za określony okres czasu.

2. na zleceniu można wydrukować rzut auta.
Aby to zrobić wystarczy teraz wejść w ustawienia i zmienić następujący parametr:

Na wydruku zlecenia otrzymamy następujący rzut auta:

Proficar

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich użytkowników mam pytanie, czy w najbliższym czasie będzie dodany moduł opon?

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Proficar dużo rzeczy ostatnio robimy, a co chciałbyś w tym module zawrzeć?

Proficar

Nowy
Punktów
0
Na pewno żeby był stan magazynowania(przyjęcia, pozycja w magazynie), dodatkowo drukowanie zleceń.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Bardzo mocno myślimy nad modułem magazynu i ujęcia w nim kwestii opon, itd. Podpytam się Mariusza i napiszę kiedy ewentualnie można byłoby liczyć na te zmiany:)

A więc moduł taki będzie już prawdopodobnie niedługo, bo jest duże zainteresowanie wśród naszych klientów na dodanie takiego ulepszenia:)

kosa

Nowy
Punktów
0
Nie mam pojęcia o programie, ale jest możliwość wydrukowania logo warsztatu na dokumentach, które dajemy klientowi?

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
jest:)

Takie rzeczy to już dawno, jak również własny nadpis w smsach:)

Robertos009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
konin skulsk
Witam wszystkich. Programik fajny i rozwojowy ale brakuje mi możliwości dodawania do zlecenia towarów wcześniej zdefiniowanych. Powiedzmy że mamy zdefiniowane wcześniej towary czy usługi i tylko je sobie wybieramy w zleceniu lub ewentualnie dodajemy nowe. Na dzień dzisiejszy trzeba za każdym razem no nowo je klepać.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Nad takimi zmianami pracujemy, teraz szykujemy jeszcze kilka dużych zmian, żeby program był jeszcze bardziej funkcjonalny

Robertos009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
konin skulsk
Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł ... Nie wiem jak innym ale wydaje mi się że przydałaby się jakaś zakładka do zapisywania jakiś notek lub linków do stron czy sklepów internetowych. Często zapisujemy zakładki w przeglądarce a po reinstalacji systemu mamy problem a tak informacje kontaktowe czy inne mamy zawsze pod ręką niezależnie od komputera.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Kilka dużych zmian w ostatnim czasie a więc m.in.

a) lista towarów i usług oferowanych przez warsztat wraz c cenami;

b) terminarz i lista zadań ( uwzględniająca m.in. poszczególne stanowiska w warsztacie) - tak to m.in. wygląda

Dzisiaj wprowadzono moduł przechowywali opon, Jeszcze kosmetyczne poprawki i jutro już będzie można w pełni z niego korzystać.

Kolejne zmiany w drodze.

P

PogotowieSamochodoweUK

Widzisz jednak lista towarow/czesci bedzie;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Pracuj pracuj... ja napewno ten programik wezme tylko czekam az natchniesz sie kilkoma innymi pomyslami bo mi jeszcze brak niektorych rzeczy;)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ja też kiedyś miałem wziąść ten programik ale jakoś nie mogę oderwać się od swojego zeszyciku :)

A swoja droga pytanie - jak wygląda sytuacja z bazą danych, czy jest możliwość zrobienia kopii bądź eksportu do np. excela albo cos?

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
kopie są robione cały czas na serwerze, więc nie ma szansy że coś zginie jak komputer padnie:) . Chyba że pytasz o formę jakieś kopii zewnętrznej?

Tyle było zmian że nie wiem czy poznałbyś ten program:) Współpraca z klientami bardzo dobrze się układa.

Pracuj pracuj... ja napewno ten programik wezme tylko czekam az natchniesz sie kilkoma innymi pomyslami bo mi jeszcze brak niektorych rzeczy;)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Tak , dokładnie chodzi mi o jakąś formę kopii zewnętrznej, takie zabezpieczenie w razie jakbyś np. się zawinął...

Do góry Bottom