• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat samoobsługowy

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Najważniejsze żeby na początku chociaż na 0 wychodzić a potem z górki będzie

Nipto

Początkujący
Punktów
0
Dzięki panowie :) Jestem dobrej myśli :)

Nipto

Początkujący
Punktów
0
No i poszło :) Dziś pierwszy klient. Pan przyjechał Tiguanem na przegląd i konserwację podwozia przed zimą :) Od jakiegoś czasu staram się reklamować na różnych forach i cieszy mnie pozytywny odzew. Dodatkowo ludzie pytają o usługi naprawy. Sam naprawiałem tylko swoje Hondy więc nie mam dużego doświadczenia ale dobrze, że znalazłem to forum ;)

Punktów
0
W naszym serwisie swoją wizytówkę ma klient: http://autosam.supermechanik.pl/ - notuje ~150 unikalnych wizyt w ciągu 30 dni na swojej wizytówce. Bardzo dobrze wypozycjonował się w google na frazę: TANI WARSZTAT SAMOOBSŁUGOWY WARSZAWA (1 miejsce). Na podstawie tego przykładu widać, że zainteresowanie samoobsługowymi warsztatami jest a podejrzewamy, że będzie rosło. Ważne aby wstrzelić się w nisze a sukces może przyjść szybko ! :)

agusica

Początkujący
Punktów
0
mam pytanie Nipto, choć minęło kilka miesięcy od otwarcia Twojego warsztatu, mam nadzieję, że pamiętasz jeszcze jak to po kolei było. możesz mi podpowiedzieć, jakie zasady BHP, certyfikaty, wytyczne sanepidu potrzebowałeś? zamierzam otworzyć podobny lokal (spokojnie, nie obawiaj się, nie konkurencja) w Krakowie. Wertuje internet w poszukiwaniu wytycznych, ale ciężko idzie.
jeśli możesz służyć radą, będę wdzięczna.
pozdrawiam.

Tomek85

Początkujący
Punktów
0
Też życzę powodzenia - myślę, że jest to super pomysł!

P

PogotowieSamochodoweUK

Najważniejsze żeby na początku chociaż na 0 wychodzić a potem z górki będzie
Dokladnie. Mi na mobilu zajelo chyba z rok zeby wychodzic na 0 i na warsztacie tez ponad rok zeby zaczac zarabiac chociaz na rachunki. Teraz sie toczy z gorki bez stresu. Ale ile nocy nie spalem kombinujac na poczatku.....

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
obawiam się, ze warsztat w Poznaniu już nie działa :( a szkoda, bo sam z niego korzystałem.
myślę, że najważniejsze jest znalezienie odpowiedniego miejsca - w miarę dostępnego, ale za rozsądną cenę, bo to będiz enajwiększy koszt stały...

agusica

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich :)
pragnę poinformować wszystkich zaintersowanych Samoobsługowym Warsztatem samonochodowym, że Kraków ruszył z ofertą skierowaną do ludzi z pasją, którzy potrafią i lubią majsterkować przy swoich 4-ch kółkach i do wszystkich tych, którzy potrzebują miejsca i narzędzi :)
pozdrawiam i zapraszam

Nipto

Początkujący
Punktów
0
obawiam się, ze warsztat w Poznaniu już nie działa :(
A no nie działa. Niestety przeliczyłem się z początkowymi kosztami. Chciałem odrazu mieć full wypas a było trzeba zacząć małymi kroczkami. Także przestroga dla innych, by naprawdę dobrze sobie wszystko policzyć i zaplanować. Zainteresowanie było, ale nie aż takie jakiego oczekiwałem. Jestem pewien, że z czasem szło by coraz lepiej, więc nie odpuszczam. Zmiana lokalizacji, reorganizacja i zacznę od nowa, sprzęt już jest i bogatszy jestem o doświadczenia :)

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Trzymam kciuki

Witam wszystkich :)
pragnę poinformować wszystkich zaintersowanych Samoobsługowym Warsztatem samonochodowym, że Kraków ruszył z ofertą skierowaną do ludzi z pasją, którzy potrafią i lubią majsterkować przy swoich 4-ch kółkach i do wszystkich tych, którzy potrzebują miejsca i narzędzi :)
pozdrawiam i zapraszam
W którym miejscu?

agusica

Początkujący
Punktów
0
jak jest ktoś chętny na sprawdzenie stanu podwozia swojego samochodu w fix-car organizowany jest bezpłatny Dzień Otwarty 08.listoapda.2014
zapraszam :)

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo wyskoczył mi w Google jak szukałam warsztatów samoobsługowych :p konkretnie w Warszawie, znalazłam tylko to http://www.samoobslugowy.waw.pl/ nie powiem, wygląda bardzo obiecująco, ale fajnie by było się dowiedzieć, jakie jeszcze są i sobie porównać (zwłaszcza, że żeby do tego warsztatu się dostać musiałabym przejechać całą Warszawę wzdłuż).
Zastanawiam się też, jak takie warsztaty rozwiązują kwestie, gdy klient rozgrzebie auto, natrafi na jakiś problem i unieruchomi podnośnik (a wynajął stanowisko np. na dwie godziny, a potem ktoś inny jest umówiony).
We wspomnianym warsztacie zaznaczyli również, że nie pozwalają na wykonywanie konserwacji podwozia, wiec też się zastanawiam, czy jest w wawie jakiś warsztat samoobsługowy, gdzie można akurat coś takiego wykonać.

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
Wiem , że w autoryzowanych serwisach zawsze starają się trzymać jeden podnośnik wolny dla tzw. klientów wpadajacych z biegu. Niekiedy dla ludzi ważniejszy jest czas niż kwota i sprawa załatwiona od ręki jest płatna 200%. Ktoś obsłużony natychmiast może czuć się wyróżniony , wręcz uważać, że jest ponad prawem i zasadami. Dlatego dla takiego klienta jest odpowiednia dawka.

A ten co wisi na podnośniku , bo docisk sprzęgła przyszedł niewłaściwy, płaci za godzinę wiszenia - blokowania podnośnika.

Ladyga

Nowy
Punktów
0
Miasto
kraków
naprawasamochodowkrakow.pl
Cześć .
Już za parę dni zmieniajac siedzibę ŁG serwis opuszczamy jeden z dotychczasowych warsztatów przy ul. Półłanki 30 w Krakowie.

Trochę szkoda było zostawiać to miejsce które jest ciągle w ruchu ,więc postanowilismy ze utworzymy tam 4-5 stanowiskowy warsztat samoobsługowy .
Byłbym wdzięczny za wszelkie porady i sugestie.

p.s.
Tak w ogóle to szkoda ,że nie ma dobrych mechaników do pracy , ponieważ mam masę chętnych klientów a nie ma kim robić ...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
p.s.
Tak w ogóle to szkoda ,że nie ma dobrych mechaników do pracy , ponieważ mam masę chętnych klientów a nie ma kim robić ...

p.s.
Tak w ogóle to szkoda, że nie ma dobrych pracodawców oferujących normalną pracę to nie ma u kogo robić:p:D

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Byłaby dobra kasa to byliby i dobrzy mechanicy do pracy

Ladyga

Nowy
Punktów
0
Miasto
kraków
naprawasamochodowkrakow.pl
Koledzy jak to zwykle bywa zaklasyfikowali i zaszufladkowali :/

A jest tak,że nie wchrzaniam się moim mechanikom w robotę i bardzo dobrze płacę. Problem się pojawia kiedy mam duże wymagania.
Bo interesuje nas bycie soczystym kawałkiem owocu w tym Krakowskim mechanicznym dżemiku :)

----------------------------------------------------------------
Poczytaj opinie - złego słowa nie uświadczysz

Do góry Bottom