• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat w blaszaku

Mimi2

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Inowrocław
Witam. Postawiłem garaż 35m2 z słópów 10x10 na wierzch dałem płytę warstwową. Praca z zienciem 2 tygodnie i gotowe. Wysokość na podnośnik super sprawa. Płyty w x gatunku 3tys stał 1tys posadzka 1tys dach 500 i podnośnik 5tys.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Z lakierowania kasa niewielka ,materiały drogie, roszczeniowość klienta na wysokim poziomie. Tylko duże lakiernie, gdzie płaci zakład ubezpieczeń . Ochrona środowiska pewnie też się dobierze do doopy takim małym lakierniom, więc temat raczej nie rozwojowy. Kiedyś klepałem i malowałem, teraz dłubię mechanikę i trochę elektroniki i kasa jest z tego lepsza i łatwiejsza.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Witam. Postawiłem garaż 35m2 z słópów 10x10 na wierzch dałem płytę warstwową. Praca z zienciem 2 tygodnie i gotowe. Wysokość na podnośnik super sprawa. Płyty w x gatunku 3tys stał 1tys posadzka 1tys dach 500 i podnośnik 5tys.

ja wlasnie robie 4x6x3,6m , z beli 8x10cm , potem plyta warstwowa , i wylewka na podnosnik nozycowy , lepszego wyjscia nie znajdziesz

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Ciepło trzyma czy ucieka?

Mimi2

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Inowrocław
Trochę jak lodówka jak nagrzejesz to ciepło. Zbytnio nie określę bo do końca nie dociepliłem dachu. Ale ogólnie można wytrzymać

boras123

Początkujący
Punktów
1
Powracam do tematu zastanowilem sie i teraz bardziej niz nad blaszakiem mysle nad garazem z plyt betonowych czy ogrodzeniowych jak zwal tak zwal . Kto ma taki garaz niech wstawi jakies zdjecia i napisze plusy minusy takiego rozwiazania i przede wszystkim cene. Z gory dzieki

plum

Nowy
Punktów
0
Ja miałem garaż z płyt betonowych i nie miałem z nim problemów także tylko tylę mogę powiedzieć w temacie.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Zaczynałem od blaszaka 6x4. Było przechujowo. Ciasno i nic się nie mieściło. Każde kombi ma 5m a gdzie stół prasa kompresor itp. Wytrzymałem tak dwa miesiące, potem powiększyłem do 8x4 i ocieplilem styropianem. Na styropian OSB. Dopiero dało się funkcjonować. Teraz gdybym zaczynał wolałbym wziąć pożyczkę i postawić z warstwowki albo ewentualnie blaszak ale od razu wysoki żeby można było wstawić podnośnik. A wymiary 4x8 to wg mnie minimum na jedno stanowisko do naprawy aut.

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
A hala namiotowa z płyty warstwowej? I w zasadzie pozwolenia na to nie trzeba od razu mieć.

boras123

Początkujący
Punktów
1
Jak bym mial garaz 6x6 to na jednej stronie by stal samochod na kanale a po drugie stronie stoly maszyny i takie rzeczy

Do góry Bottom