Starfish9737
Gaduła
- Punktów
- 2
Jest ktoś w stanie potwierdzić czy dla tego silnika luzy zaworowe są takie jak w książce sam naprawiam dla tego samochodu? Niestety tam nie jest napisane jaka wersja, sam jeszcze nie wiem też czy mam wałek z rowkiem czy bez i tu też potrafi być rozbieżność w wartościach.
dolotowe 0.05-0.12mm
wydechowe 0.15-0.22mm
Objawy to dźwięk prawdopodobnie zbyt luźnych zaworów, metaliczny dźwięk i błąd odnośnie nieprawidłowej dawki paliwa w cylindrach. Ale na obrotach jałowych chodzi elegancko, z początku ma ponad 1000 obrotów ale potem spada z czasem na niższe w trasie nie mam żadnych objawów tylko przy ruszaniu muszę dać więcej gazu bo potrafi sie dławić i nawet zgasnąć
dolotowe 0.05-0.12mm
wydechowe 0.15-0.22mm
Objawy to dźwięk prawdopodobnie zbyt luźnych zaworów, metaliczny dźwięk i błąd odnośnie nieprawidłowej dawki paliwa w cylindrach. Ale na obrotach jałowych chodzi elegancko, z początku ma ponad 1000 obrotów ale potem spada z czasem na niższe w trasie nie mam żadnych objawów tylko przy ruszaniu muszę dać więcej gazu bo potrafi sie dławić i nawet zgasnąć
na youtube znalazłem jak gostek pokazywał gdzie on jest. auto rocznik 2003 więc wg tego wątku co podesłałeś nie powinienem go mieć, czyli w takim wypadku moge w ciemno polegac na tych luzach co podałem?
ciężko powiedzieć co jest prawidłowe. 99% uszczelek jest okrągła, prostokątna albo kwadratowa...