• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wasze warsztaty

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Masz estetycznie i czysto,ogolny porzadek w warsztacie wiec zapewne wyglada tak tez twoja praca.
Jezeli ktos nie dba o wlasne miejsce pracy zapewne tak samo nie dba o auta klientow.
Kiedyś znajomy zatrudnial kierowcow. Na rozmowe mieli przyjechac wlasnym autem. Nie wiedzieli po co. Kolega ogladal ich auta i dopiero wtedy podejmowal decyzje czy chce rozmawiac dalej. Twierdzil ze jak kierowca ma krotko mowiac syf w swoim aucie to bardzo prawdopodobne jest, że jego ciezarowke będzie traktowal tak samo. Cos w tym jest.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Masz estetycznie i czysto,ogolny porzadek w warsztacie wiec zapewne wyglada tak tez twoja praca.
Jezeli ktos nie dba o wlasne miejsce pracy zapewne tak samo nie dba o auta klientow.
Kiedyś znajomy zatrudnial kierowcow. Na rozmowe mieli przyjechac wlasnym autem. Nie wiedzieli po co. Kolega ogladal ich auta i dopiero wtedy podejmowal decyzje czy chce rozmawiac dalej. Twierdzil ze jak kierowca ma krotko mowiac syf w swoim aucie to bardzo prawdopodobne jest, że jego ciezarowke będzie traktowal tak samo. Cos w tym jest.

Coś w tym jest, znam warsztat który pyta praktykantow na początku tabliczki mnożenia.

Wyświetl załącznik 21074 Ja mam taki garaż jak pada a jak nie pada to nie mam

Plecy nie bolą?

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Tyle czasu, a popatrzyłem dopiero w zdjęcie profilowe :D

Bardziej mnie drugie pytanie interesuje ponoć wszyscy narzekają na plecy[/QUOTE]
Ha ha
Sprzęgła i duże Vany oddaję do znajomych po warsztatach.A jak jest coś grubego i opłacalnego do roboty to mam zaprzyjaźniony warsztat z 6 podnośnikami i wielkim placem w którym mogę zrobić,

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
wszyscy narzekają na plecy
bo się ludziom w d..ach poprzewracało.... Ciurlać im się zachciewa..... Zamiast się do roboty wziąć...
Kutwa.... Stare mechaniki to skrzynie targali na parkingu we Francji i trybiki wymieniali w lejącym deszczu, a te młode teraz to najchętniej robotę mechanika sprowadziliby do skasowania błędów i wymiany bezpieczników....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Nie no śmieję się....
Robota jak robota... Ważne żeby kasa była satysfakcjonująca....
Wymianę wału kardana w FR1 (autobus Renault) robiłem na poboczu w piasku, miejsca było na tyle żeby się wczołgać i między Telmą a dyfrem głowę ledwo co wsadzić.... Wszystko da się zrobić "na drodze" tylko trzeba troszeczkę samo zaparcia i troszkę więcej chęci...
Jedni się do tego nadają...
Inni nie....
Nie ubliżając nikomu broń Boże..
;);)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Wiesz jak jest. Wiatr, deszcz i śnieg a trzeba jeszcze się silować ze skrzynią. Ja też miałem przyjemność robić skrzynie z gleby i życzę każdemu choć raz spróbować, doceni wtedy kanał, czy podnośnik o ogrzewaniu nie wspominając. Jak jest słoneczko, to fajna sprawa aż chce się robić chociaż pewnie @mechanik.k ma jakieś namioty i dmuchawy na gorsze dni. Gdzieś widziałem takie co całe auto zakrywa i robisz jak w warsztacie do tego nagrzewnica. Ogólnie dużo samozaparcia i chęci dlubania w tym, ja np nie lubię tak bezpośredniego kontaktu jak klient patrzy co robię, rozprasza mnie bo zawsze o coś pytają itd.

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
Wiesz jak jest. Wiatr, deszcz i śnieg a trzeba jeszcze się silować ze skrzynią. Ja też miałem przyjemność robić skrzynie z gleby i życzę każdemu choć raz spróbować, doceni wtedy kanał, czy podnośnik o ogrzewaniu nie wspominając. Jak jest słoneczko, to fajna sprawa aż chce się robić chociaż pewnie @mechanik.k ma jakieś namioty i dmuchawy na gorsze dni. Gdzieś widziałem takie co całe auto zakrywa i robisz jak w warsztacie do tego nagrzewnica. Ogólnie dużo samozaparcia i chęci dlubania w tym, ja np nie lubię tak bezpośredniego kontaktu jak klient patrzy co robię, rozprasza mnie bo zawsze o coś pytają itd.
zgadza sie ja przez prawie 3 lata robilem bez kanału i podnosnika - coz od czegos treba zaczac ;)
dopiero teraz bedzie na wiosne kanał murowany sporo skrzyń na ziemi wyrwałem - robilem na kanale i podnosniku inna bajka ,komfort pracy.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
zgadza sie ja przez prawie 3 lata robilem bez kanału i podnosnika - coz od czegos treba zaczac ;)
dopiero teraz bedzie na wiosne kanał murowany sporo skrzyń na ziemi wyrwałem - robilem na kanale i podnosniku inna bajka ,komfort pracy.

to wyrwij z podlogi jakies 5hp19 z passata , albo 5hp24 z a8 ;)

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
Starałem się nie brać automatów. Natomiast w tamtym tygodniu z mazdy6 w dieslu wyrwalem skrzynie ciężka jak cholera . No ale wszystko się da trzeba chciec. Na pasach ja opuszczalem i wciagalem . Na wiosnę będzie kanał i w końcu będzie wygoda pracy

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
tu nie chodzi juz nawet o automat , niech to bedzie manual tlny naped i juz z podlogi robi sie problem. ja w t4 jeszcze zanim kanalu nie mialem , to wolalem silnik ze skrzynia wyjac niz sie bawic z podlogi

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
Zgadza się jest wygodniej i niejednokrotnie szybciej jak jeszcze trzeba kolyske zrzucać to tragedia. Lepiej pięć wyciągnąć

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
tu jeszcze fotki zanim kamery do geometrii powiesiłem , tablica jeszcze troszke pustawa na tej fotce , i regal nie posprztany

DSC_0007.JPG DSC_0008.JPG

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Z kąt wziąłeś takie fajne grafiki klasyków?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Z tym docenianiem miejsca pracy to dużo prawdy jest. Ja swojego malucha dłubałem na podwórku na cegłach i w głębokim śniegu skrzynie rwałem;/, potem garaż z kanałem jak dziura w piwnicy na kartofle, potem cywilizowany kanał ale z wodą po kostki;/. Tak więc czysty, ogrzany i z podnośnikami warsztat doceniam ponad wszystko. Prawdą też jest to, że kto nie popracował w skrajnych warunkach to wszystko będzie mu przeszkadzać;]

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
I tu sie zgadzam mi tez chlopaki po fachu mowia ze tak sie nie da pracowac. Oczywiscie Ci co maja kanaly i podnosniki. ;)

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
ja swoja przygode z mechanika zaczalem w takich warunkach , ze wstyd zdjecie wklejac , ale jak znajde ktore pokazuje caloksztalt prac jakie wykonalem , to chetnie zamieszcze , przez x lat ktore jestem w mechanice i warunkach pracy , nie ma znaczenia dla mnie czy to kanal czy podnosnik , grunt zeby bylo czysto i cieplo